Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθερές οι τιμές του πετρελαίου καθώς απομακρύνεται η ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία

Σταθερές οι τιμές του πετρελαίου καθώς απομακρύνεται η ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία
Οι ανησυχίες ότι το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία θα μπορούσε να εμποδίσει τη ροή πετρελαίου μέσα από τα τουρκικά στενά, βοήθησε στο να αυξηθούν αρχικά οι τιμές.
Οι τιμές του αργού πετρελαίου παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σταθερές κατά την διάρκεια των συναλλαγών στις ασιατικές αγορές σήμερα Δευτέρας (18/7), καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στα ευνοϊκά δεδομένα ανάπτυξης που δημοσιοποιήθηκαν για τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Παράλληλα, υποβαθμίζονται οι ανησυχίες για διαταραχές στον εφοδιασμό πετρελαίου από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης τα futures του αργού πετρελαίου για παράδοση Αυγούστου πέφτουν κατά 0,33% στα 45,97 δολάρια το βαρέλι.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου τα futures του Brent για παράδοση Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 20 cents στα 47,81 δολάρια το βαρέλι.
Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για το ΑΕΠ της Κίνας το β΄ τρίμηνο του 2016, το οποίο αυξήθηκε κατά 6,7%, υψηλότερα από ό, τι περίμεναν οι αναλυτές.
Αλλά και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν επίσης έντονα τον Ιούνιο, ενισχύοντας περεταίρω την αισιοδοξία των επενδυτών.
Επιπλέον, οι ανησυχίες ότι το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία θα μπορούσε να εμποδίσει τη ροή πετρελαίου μέσα από τα τουρκικά στενά, βοήθησε στο να αυξηθούν αρχικά οι τιμές.
Αλλά τελικά οι τιμές μειώθηκαν, όταν έγινε σαφές, ότι τα τουρκικά λιμάνια λειτουργούσαν κανονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης