Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macquarie Group: Το Brexit ενδεχομένως να αυξήσει τον πληθυσμό της… Αυστραλίας

Macquarie Group: Το Brexit ενδεχομένως να αυξήσει τον πληθυσμό της… Αυστραλίας
Το ποσοστό αύξησης του πληθυσμού για τη διετία 2017 – 2018 υπολογιζόταν στο 1,2% πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα
Η επικείμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση πιθανόν να αυξήσει τον πληθυσμό της Αυστραλίας, υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Macquarie Group, James McIntyre.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος μπορεί να προσθέσει 0,5 ποσοστιαίες μονάδες στο ρυθμό αύξηση του πληθυσμού της Αυστραλίας τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς αναμένεται να υπάρξει μετεγκατάσταση πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου προς τη χώρα.
Ειδικότερα, το ποσοστό αύξησης του πληθυσμού για τη διετία 2017 – 2018 υπολογιζόταν στο 1,2% πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα, ωστόσο η Macquarie άλλαξε τις προβλέψεις της τοποθετώντας το πλέον στο 1,7%.
Κύριοι λόγοι που προσέλκυσης Βρετανών από την Αυστραλία είναι η συνεχής ενίσχυση του αυστραλιανού δολαρίου έναντι της στερλίνας (μειώνει την ελκυστικότητα του Ην. Βασιλείου για τους εργαζομένους) αλλά και οι δυσοίωνες προβλέψεις για τη βρετανική οικονομία, οι οποίες στρέφουν τους πολίτες προς αναζήτηση άλλης αγοράς εργασίας.
Ωστόσο, ο κ.McIntyre τονίζει πως η ανάπτυξη της αυστραλιανής οικονομίας και η εγχώρια αγορά εργασίας πρέπει να υποστηρίξει την εισροή νέου εργατικού δυναμικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης