Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Βαρύ το πλήγμα για τα βρετανικά ακίνητα από το Brexit - Ρεκόρ 7 ετών στις μειώσεις τιμών

Bloomberg: Βαρύ το πλήγμα για τα βρετανικά ακίνητα από το Brexit - Ρεκόρ 7 ετών στις μειώσεις τιμών
Μεγάλη υποχώρηση και για τα ενοίκια, λόγω της εκτίναξης της προσφοράς κατοικιών προς ενοικίαση κατά 49%
Οι τιμές των κατοικιών στην περιοχή Knightsbridge του Λονδίνου υποχώρησαν κατά 7,3% κατά τους 12 μήνες μέχρι τον Ιούλιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση εδώ και σχεδόν 7 χρόνια, καθώς η νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου επιτάχυνε την πτώση τιμών, η οποία ξεκίνησε με την αύξηση των φόρων.
Οι τιμές μειώθηκαν 1,5% στις καλύτερες περιοχές του κεντρικού Λονδίνου, με τις τιμές στο Τσέλσι να υποχωρούν 7,2%.
Τα ενοίκια στην περιοχή του κεντρικού Λονδίνου υποχώρησαν 3,6% κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου και ο αριθμός των νέων ακινήτων που προσφέρονται για μίσθωση αυξήθηκαν κατά 49% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις μεσιτικές εταιρείες.
«Βλέπουμε μια μείωση των τιμών στο Knightsbridge από το Β' τρίμηνο του 2015, κυρίως ως αποτέλεσμα της προσαρμογής από τις υπερβολικές τιμές που ζητούσαν οι πωλητές», σημειώνει ο Rupert des Forges, επικεφαλής του μεσιτικού γραφείου Knight Frank για την περιοχή.
Μια αύξηση 3% στο φόρο επί των πωλήσεων για τους ιδιοκτήτες και για τους ιδιοκτήτες δεύτερης κατοικίας τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο, επιπλέον της αύξησης των τελών για όλους τους αγοραστές πολυτελών σπιτιών από το 2014.
Οι αξίες εκκίνησης βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα «σημαντικό σοκ», καθώς οι ιδιοκτήτες πωλούν ακίνητα μετά τα μέτρα, μειώνοντας τις αποδόσεις σχεδόν στο μηδέν, σύμφωνα με παλαιότερη ανάλυση της Deutsche Bank.
To Brexit ενέτεινε τις υφιστάμενες τάσεις για τις τιμές των κατοικιών και τα ενοίκια στο κέντρο του Λονδίνου.
Οι ασθενέστερες τιμές σημαίνουν ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες επιλέγουν να νοικιάσουν τις ιδιοκτησίες τους αντί να τις πουλήσουν και η πρόσθετη προσφορά ρίχνει τα ενοίκια.
Τα ενοίκια μειώθηκαν 8,2% στην περιοχή Marylebone, στο κεντρικό Λονδίνο, και 7,2% στο Riverside.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης