Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 36,3 εκατ. δολ. στην Goldman Sachs από την Federal Reserve

Πρόστιμο 36,3 εκατ. δολ. στην Goldman Sachs από την Federal Reserve
Η Federal Reserve ανακοίνωσε, ότι τώρα θα στραφεί κατά ενός πρώην γενικού διευθυντού της Goldman Sachs ονόματι Joseph Jiampietro
Πρόστιμο 36,3 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ επέβαλε στην Goldman Sachs η Federal Reserve την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016, για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση και δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η υπόθεση σχετίζεται με τον πρώην εργαζόμενο της Goldman Sachs ονόματι Rohit Bansal, ο οποίος αποδέχθηκε τις κατηγορίες παράνομης απόκτησης εγγράφων από φίλο του που εργαζόταν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης.
Η Goldman Sachs ειδοποίησε τις εποπτικές αρχές για το συμβάν, απέλυσε τον Bansal, αναθεώρησε και ενίσχυσε τις πολιτικές και τις εσωτερικές της διαδικασίες προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης απόρρητων εποπτικών πληροφοριών.
Ο ίδιος ο Bansal νωρίτερα τον Μάρτιο του 2016 είχε δικαστεί, καταφέρνοντας να αποφύγει να εκτίσει ποινή φυλάκισης, αν και του επιβλήθηκε πρόστιμο.
Η Federal Reserve ανακοίνωσε, ότι τώρα θα στραφεί κατά ενός πρώην γενικού διευθυντού της Goldman Sachs ονόματι Joseph Jiampietro, στον οποίο επιδιώκει να επιβληθεί πρόστιμο, καθώς και καθολική απαγόρευση εργασίας στον τραπεζικό τομέα, λόγω του ότι αυτός και κάποιοι υφιστάμενοί του έκαναν χρήση των απόρρητων πληροφοριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης