Τελευταία Νέα
Διεθνή

Greenspan: Οι τιμές του πετρελαίου «έπιασαν πάτο» στα 40 δολ. ανά βαρέλι - Μέχρι τα 50 δολ. για μια διετία

Greenspan: Οι τιμές του πετρελαίου «έπιασαν πάτο» στα 40 δολ. ανά βαρέλι - Μέχρι τα 50 δολ. για μια διετία
Ο Greenspan προειδοποίησε για «ασταθή προοπτική» ανάπτυξης των ΗΠΑ, καθώς βασίζεται υπερβολικά στην ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών εν μέσω αδύναμων επενδύσεων
Οι τιμές του πετρελαίου «έπιασαν πάτο» στα 40 δολάρια ανά βαρέλι μετά την δίμηνη υποχώρησή τους κατά 20%, όπως ισχυρίστηκε την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve, Alan Greenspan.
Σε σχόλιά του που αναπαρήγαγε το οικονομικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, ο Greenspan εκτίμησε, ότι για την επόμενη διετία η τιμή του πετρελαίου θα διακυμανθεί μεταξύ 40 και 50 δολαρίων ανά βαρέλι στις διεθνείς αγορές.
Σε κάθε περίπτωση, η τιμή των 50 δολαρίων ανά βαρέλι κρίνεται επαρκής για την ενθάρρυνση νέας παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, πάντα σύμφωνα με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Fed.
Ο ίδιος προσέθεσε, ότι κατά τη γνώμη του το κινεζικό οικονομικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο, επειδή η κινεζική κυβέρνηση πρακτικά εγγυάται «τα πάντα» έναντι απωλειών και οικονομικών ζημιών.
Ο Greenspan προειδοποίησε για «ασταθή προοπτική» ανάπτυξης των ΗΠΑ, καθώς βασίζεται υπερβολικά στην ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών εν μέσω αδύναμων επενδύσεων.
Τέλος, ο πρώην πρόεδρος της Fed επεσήμανε, ότι ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός των ΗΠΑ θα έπρεπε να παρουσιάζει πλεόνασμα - της τάξης του 3% ή παραπάνω - και όχι έλλειμμα, ούτως ώστε να συγκεντρώνονται κεφάλαια για τη συνταξιοδότηση των Αμερικανών εργαζομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης