Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιχείρηση των Κούρδων για κατάληψη της πόλης Χασάκα καταγγέλλει η συριακή κυβέρνηση

Επιχείρηση των Κούρδων για κατάληψη της πόλης Χασάκα καταγγέλλει η συριακή κυβέρνηση
Ο συριακός στρατός δικαιολογεί τις επιθέσεις που πραγματοποιεί από χθες στην πόλη ως μία «κατάλληλη απάντηση» στην προσπάθεια των Κούρδων
Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι οι Κούρδοι εκκενώνουν πολλές περιοχές της βόρειας Συρίας, η κυβέρνηση του Bashar al-Assad τους καταγγέλλει για επιχείρηση ολικής κατάληψης της πόλης Χασάκα.
Μάλιστα, ο συριακός στρατός δικαιολογεί τις επιθέσεις που πραγματοποιεί από χθες στην πόλη ως μία «κατάλληλη απάντηση» στην προσπάθεια των Κούρδων. 
Θυμίζουμε πως χθες οι συριακές δυνάμεις έπληξαν για πρώτη φορά περιοχές που ελέγχονται από Κούρδους…
Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χθες το πρωί οι δυνάμεις του Bashar al-Assad βομβάρδισαν διάφορα σημεία της πόλης Χασάκα, τα δύο τρίτα της οποίας ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις Ασάις ("ασφαλείας") και το υπόλοιπο από το καθεστώς.
Μάλιστα, μερικές ώρες αργότερα, το βράδυ, οι συριακές δυνάμεις έπληξαν και πάλι κουρδικές περιοχές.
Τα παραπάνω δημιούργησαν την οργή της Ουάσινγκτον, η οποία σήμερα έστειλε μαχητικά αεροσκάφη στη Συρία, δίνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα στον Assad.
Οι Κούρδοι που βρίσκονται στη βόρεια Συρία βρίσκονται υπό πολύ στενή συνεργασία με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, πολεμώντας από κοινού τους τζιχαντιστές.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης