Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαραθώνιος επαφών Merkel - Συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες με θέμα το Brexit

Μαραθώνιος επαφών Merkel - Συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες με θέμα το Brexit
Οι συναντήσεις γίνονται ενόψει της Συνόδου Κορυφής των «27» τον Σεπτέμβριο στην Μπρατισλάβα
Μαραθώνιο επισκέψεων και επαφών με θέμα το Brexit και την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των «27» τον Σεπτέμβριο στην Μπρατισλάβα θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα η καγκελάριος Angela Merkel.
Όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert, η Merkel θα συναντηθεί τη Δευτέρα (22/8/2016) με τον Γάλλο Πρόεδρο Francois Hollande και τον Ιταλό Πρωθυπουργό Matteo Renzi, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στην Εσθονία και στην Τσεχία, πριν επισκεφθεί την Πολωνία, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με την Ομάδα «Βίζεγκραντ» (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία).
Την επόμενη Παρασκευή (26/8/2016) η καγκελάριος θα υποδεχτεί στο Βερολίνο τους αρχηγούς των κυβερνήσεων της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Δανίας και το Σάββατο της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της Βουλγαρίας και της Κροατίας.
Σύμφωνα με τον Seibert, η Merkel θα επιδιώξει «τις ευρύτερες δυνατές συνομιλίες με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συμμετεχόντων».
Πρέπει να αντιδράσουμε ως Ευρωπαίοι, δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να δώσει μια κοινή απάντηση σε ό,τι αφορά την διαμόρφωση του μέλλοντός της μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης