Τελευταία Νέα
Διεθνή

Journal du Dimanche: Επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας ο Macron; - Ανεπαρκής ο Hollande

Journal du Dimanche: Επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας ο Macron; - Ανεπαρκής ο Hollande
Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 45% των Γάλλων λέει "ναι" στην προεδρική υποψηφιότητα του Macron
Στη διαφωνία του με τον Γάλλο πρόεδρο Hollande απέδωσε ο πρώην πλέον υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Emmanuel Macron την αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα.
Μάλιστα άφησε και αιχμές κατά του γάλλου προέδρου λεγοντας ότι «έκανε πολύ λιγότερα απ΄ όσα είχε υποσχεθεί στο γαλλικό λαό».
Σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι «δεν έχω σταματήσει να προσπαθώ, να προτείνω, να πιέζω αλλά αν θέλουμε να πετύχουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε μισά πράγματα, και δυστυχώς, κάναμε πολλά μισά πράγματα».
Η σκληρή κριτική που ασκεί, μετά από τη απομάκρυνση του από την κυβέρνηση τον Σοσιαλιστή Πρόεδρο αντιλαμβάνεται ως μια κίνηση τακτικής καθώς όλοι περιμένουν πλέον να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2017.
«Θέλω να καταγγείλω τον κυνισμό του πολιτικού συστήματος. Διαφωνώ με όλους όσοι προτιμούν να διατηρήσουν τα συμφέροντά τους», είπε αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy.
«Το όραμά του σε ότι αφορά την γαλλική ταυτότητα είναι μια μορφή νανισμού.
Εκφράζει την κοινωνική βαρβαρότητα, τον κυνισμό, την ανευθυνότητα στην ευρωπαϊκή πολιτική».
Δημοσκόπηση ωστόσο της "Odoxa" για λογαριασμό της εφημερίδας Le Parisien-Aujourd'hui δείχνει ότι το 45% των Γάλλων λέει "ναι" στην προεδρική υποψηφιότητα του Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης