Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Σε συνεχή μείωση η οικονομική ανισότητα των πολιτών στη Γερμανία

Έρευνα: Σε συνεχή μείωση η οικονομική ανισότητα των πολιτών στη Γερμανία
Η μεγαλύτερη οικονομική ανισότητα εντοπίζεται (που αλλού;) στην Ελλάδα
Η έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Κολωνίας καταρρίπτει τον «μύθο» της ολοένα αυξανόμενης οικονομικής ανισότητας στη Γερμανία.
Όπως διαπιστώνεται, οι μισθοί των οικονομικά πιο αδύναμων αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό από ότι των πλουσιότερων από αυτούς, με αποτέλεσμα να κλείνει συνεχώς η «ψαλίδα» μεταξύ τους.
Καθοριστικό ρόλο στην παραπάνω εξέλιξη έπαιξε και η υιοθέτηση του κατώτατου ωρομισθίου των 8,5 ευρώ ανά ώρα από τον Ιανουάριο του 2016, κάτι που λειτούργησε ευεργετικά για τα πιο χαμηλά οικονομικά στρώματα.
Στο παρακάτω διάγραμμα (πηγή: Bloomberg) παρατίθεται η αύξηση του εισοδήματος για το κάθε οικονομικό στρώμα της χώρας (με αύξουσα σειρά από το 1 έως το 10), για την περίοδο 2009 – 2013:



Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως από τα κράτη που συγκρίνονται στο παρακάτω διάγραμμα προκύπτει πως η μεγαλύτερη οικονομική ανισότητα εντοπίζεται (που αλλού;) στην Ελλάδα…
Να προσθέσουμε πως από το 2013 και μετά η ανισότητα έχει γίνει ακόμα πιο έντονη, καθώς, όπως είναι γνωστό, η κρίση πλήττει πάντα τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα.
Σε αντίθετο κλίμα, πιο «δίκαιο» σε ό,τι αφορά την κατανομή του πλούτου είναι το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης