Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Νέο χαστούκι για τον Hollande – Εκτός από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών

tags :
Γαλλία: Νέο χαστούκι για τον Hollande – Εκτός από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών
Εκτός και κάθε υποψήφιος της Αριστεράς, σε συντηρητική τροχιά η Γαλλία
Μια ακόμα δημοσκόπηση χαστούκι για τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande δόθηκε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την οποία ο Hollande θα έμενε εκτός από το πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο της δημοσκόπησης του ινστιτούτου BVA για τον περιφερειακό Τύπο και την Orange είναι ότι εκτός από τον πρώτο γύρο θα έμενε και κάθε υποψήφιος της Αριστεράς, στοιχείο που αν μη τι άλλο σκιαγραφεί τη συντηρητική στροφή της Γαλλίας.
Η μέτρηση εξετάζει οκτώ σενάρια για την πρόθεση ψήφου με διαφορετικούς υποψηφίους της αριστεράς και της δεξιάς, όμως σε όλα τα σενάρια ο Hollande ηττάται με μεγάλη διαφορά, με τον πρώην υπουργό Οικονομίας της κυβέρνησής του, Em. Macron, να συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ φθάνει να συναγωνίζεται στήθος με στήθος ακόμη και με τον υποψήφιο του Κόμματος της Αριστεράς J.L. Melanson.
Σε όλες τις εκδοχές, η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen και ο υποψήφιος της δεξιάς (ο Juppe , Sarkozy, Le Maire) θα περνούσαν στον δεύτερο γύρο, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα.
Στην περίπτωση όπου ο Macron θα ήταν υποψήφιος και ο Juppe κέρδιζε τις προκριματικές εκλογές στη δεξιά, ο τελευταίος θα εξασφάλιζε ποσοστό 26% στην πρόθεση ψήφου, πίσω από τη Le Pen (28%) και μπροστά από τον Macron (16,5%), τον Melanson (10%) και τον Hollande (9%).
Αν ο Macron δεν ήταν υποψήφιος, ο Juppe θα ερχόταν πρώτος με 36%, μπροστά από τη Marine Le Pen (30%), τον Melanson (12%) και τον Hollande (11%).
Στην περίπτωση μιας υποψηφιότητας του Sarkozy, η Le Pen έρχεται πρώτη στον πρώτο γύρο (29,5%), μπροστά από τον Sarkozy (22%). Ο Hollande κατατάσσεται τρίτος με 13%, όσο και ο Bayrou και λίγο πάνω από τον Melanson (12,5%).
Στην περίπτωση μιας υποψηφιότητας του Le Maire, η Le Pen (32%) θα προπορευόταν του Le Maire (16%) και του Hollande (14%), με τον Melanson να συγκεντρώνει το 13% και τον Bayrou το 12,5%.
Αν ο Fillon κέρδιζε τις προκριματικές εκλογές της δεξιάς, ο πρώην πρωθυπουργός θα ερχόταν δεύτερος με ποσοστό 18,5% πίσω από τη Le Pen (33%), ενώ Hollande θα ερχόταν τρίτος, στην ίδια θέση με τον Melanson (13%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης