Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέτωπο ηγετών του Νότου στη Σύνοδο της Μπρατισλάβα - Η τοποθέτηση Hollande

Μέτωπο ηγετών του Νότου στη Σύνοδο της Μπρατισλάβα - Η τοποθέτηση Hollande
Ο Hollande ζήτησε να υπάρξει ένα κοινό σχέδιο Μπρατισλάβα
Επτά ευρωπαίοι ηγέτες στο κάστρο της Μπρατισλάβα και την άτυπη Σύνοδο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έβαλαν πάνω στο τραπέζι ζητήματα όπως η κοινωνική Ευρώπη, η ασφάλεια και η ανάπτυξη.
Μάλιστα, ο γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στην πρώτη συνεδρία μίλησε για την ανάγκη μιας Ευρώπης που θα παρέχει κοινωνική προστασία και ανέπτυξε τα ζητήματα της κοινής πολιτικής σε άμυνα και ασφάλεια.
Με τη Γαλλία να έχει βρεθεί στο επίκεντρο τρομοκρατικών επιθέσεων, ο γάλλος πρόεδρος έθεσε ευθέως το θέμα, σημειώνοντας πως η λύση στην ασφάλεια αφορά στο σύνολο των χωρών και δεν είναι υπόθεση μεμονωμένη μιας χώρας.
Μάλιστα, σε συνέχεια της Συνόδου των Ευρωμεσογειακών χωρών στην Αθήνα, ο Francois Hollande ζήτησε να υπάρξει ένα κοινό σχέδιο Μπρατισλάβα, το οποίο ουσιαστικά θα αποτελεί ένα οδικό χάρτη κοινών πολιτικών και δράσεων στα ζητήματα ασφάλειας, ανάπτυξης και νεολαίας.
Ο Mariano Rajoy εστίασε στην ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης, ζητώντας κάθε χώρα να τηρεί τα συμφωνηθέντα και να τηρήσει τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις της.
Έδωσε, μάλιστα, έμφαση στα ζητήματα ανταγωνιστικότητας, επιμένοντας πως η Ευρώπη πρέπει να εστιάσει στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.
Ιδιαίτερα επικριτικός στην ομιλία του ήταν και ο κ.Costa, ασκώντας κριτική στη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfrand Schauble.
Πως είναι δυνατόν ένας υπουργός μίας χώρας να σχολιάζει δημόσια τι κάνουν και γιατί το κάνουν οι ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στην Ευρωμεσογειακή διάσκεψη της Αθήνας, φέρεται να αναρωτήθηκε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, ο οποίος επισήμανε τη μεγάλη σημασία των ανακοινώσεων του πρόεδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Μάλιστα, ο Πορτογάλος ηγέτης τόνισε ότι επικρατεί ανασφάλεια στους πολίτες της Ε.Ε. για τα ζητήματα της ανεργίας, ζητώντας να υπάρξουν συνολικές και στοχευμένες πολιτικές για την κοινωνική προστασία.

Δ. Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης