Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Η BoE θα μειώσει κατά 0,1% το βασικό της επιτόκιο το Νοέμβριο 2016

Goldman Sachs: Η BoE θα μειώσει κατά 0,1% το βασικό της επιτόκιο το Νοέμβριο 2016
Η Goldman επιβεβαίωσε σήμερα τις εκτιμήσεις της για την νομισματική πολιτική της BoE
Κατά 10 μονάδες βάσης αναμένεται να περικόψει το βασικό της επιτόκιο τον Νοέμβριο του 2016 η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of Engand, BoE), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs.
Η Goldman επιβεβαίωσε σήμερα 16/9 τις εκτιμήσεις της για την νομισματική πολιτική της BoE, διαπιστώνοντας πως η Τράπεζα προσπαθεί με ήπιο τρόπο να προσαρμόσει τις αλλαγές τις οποίες προωθεί.
Νωρίτερα, ο διοικητής της BoE, Mark Carney, τόνισε πως η νομισματική πολιτική που ακολουθεί στον απόηχο του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου η Κεντρική Τράπεζα έχει σκοπό την προσαρμογή των μισθών και των θέσεων εργασίας του νησιού στο Brexit.
Μάλιστα, ο διοικητής της BoE υπεραμύνθηκε του «μηχανισμού έκτακτης ανάγκης» της Τράπεζας για το Brexit, σημειώνοντας πως την δικαιώνει απόλυτα μέχρι στιγμής.
Θυμίζουμε πως χθες 15/9 η BoE κράτησε σταθερό στο ιστορικό χαμηλό του 0,25% το βασικό της επιτόκιο, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής.
Ομόφωνη ήταν επίσης και η απόφαση για συνέχιση του προγράμματος αγοράς εταιρικών ομολόγων που ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο.
Επί αυτού του θέματος, η Τράπεζα τόνισε ότι τα πρώτα δείγματα από την εφαρμογή του προγράμματος είναι ενθαρρυντικά.
Η BOE «βλέπει» περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, (μέσω της μείωσης των επιτοκίων, μέσα στο τρέχον έτος, καθώς αποτιμά αρνητικά τις επιπτώσεις του Brexit στην εγχώρια οικονομία.
Ωστόσο, η Τράπεζα επισήμανε ότι οι (θετικές) βραχυπρόθεσμες προβλέψεις της για τη βρετανική οικονομία δεν αλλάζουν.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης