Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkindo (ΟΠΕΚ): Πιθανώς ετήσια η ισχύ της συμφωνίας για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου

Barkindo (ΟΠΕΚ): Πιθανώς ετήσια η ισχύ της συμφωνίας για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου
Απώλειες καταγράφει το πετρέλαιο, λόγω της υπερπροσφοράς
Μια πιθανή συμφωνία, μεταξύ των κορυφαίων πετρελαιοπαραγωγών χωρών του κόσμου, για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου ενδέχεται να έχει ισχύ ενός έτους.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ο Mohammed Barkindo, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, RIA.
Σημειώνεται πως στην άτυπη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στην Αλγερία θα πάρει μέρος και η Ρωσία, η οποία δεν είναι μέλος του οργανισμού.
Πολλές χώρες του ΟΠΕΚ έχουν καλέσει σε συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής, καθώς η υπερπροσφορά του «μαύρου χρυσού» έχει οδηγήσει τις τιμές του σε κατάρρευση των τελευταία δύο χρόνια, πλήττοντας τα κέρδη τους.
Σημειώνεται ότι παρά τη φημολογούμενη σύγκλιση των απόψεων, που φαίνεται να οδηγεί σε συμφωνία για το πετρέλαιο, η υπερπροσφορά προκαλεί έντονη ανησυχία στους επενδυτές.
Ως εκ τούτου, οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν σήμερα νέες απώλειες.
Ενδεικτικά, περί τις 17:03, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί κατά 0,9%, στα 42,91 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο Brent σημειώνει πτώση 1,2%, στα 45,40 δολάρια ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης