Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Μετά από μία σειρά εκλογικών ηττών, η Merkel περνά στην αντεπίθεση

Bloomberg: Μετά από μία σειρά εκλογικών ηττών, η Merkel περνά στην αντεπίθεση
Μέχρι την έναρξη του συνεδρίου κόμματος του CSU στις 4/10, η Καγκελάριος πρέπει να γεφυρώσει τις διαφορές της με τους συμμάχους της
Μετά από μια σειρά ηττών στις τοπικές εκλογές, η Angela Merkel περνά πλέον στην αντεπίθεση, υποστηρίζει σε σημερινό (23/) του δημοσίευμα το Bloomberg.
Όπως αναφέρεται, η Γερμανίδα Καγκελάριος, αντί να παρευρεθεί στην 71η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, προτίμησε να παραμείνει στη χώρα της και να «μετρήσει τις πληγές της», να συσπειρώσει τις δυνάμεις της και να ετοιμαστεί για τις εκλογές του 2017, που θα καθορίσουν να βρεθεί για 4η συνεχόμενη φορά στο ανώτατο αξίωμα της Γερμανίας.
Όπως εκτιμούν διάφοροι αναλυτές στο δημοσίευμα, αν η 62χρονη πολιτικός καταφέρει να ενώσει και πάλι το κόμμα της «θα έχει αφαιρέσει ένα μεγάλο εμπόδιο από μπροστά της».
Επίσης, η Καγκελάριος έχει αλλάξει προσανατολισμό σε ό,τι αφορά την πολιτική της στο πορσφυγικό. 
Μετά από σχεδόν 11 σχεδόν χρόνια στην εξουσία, η κ.Merkel βλέπει τη δημοτικότητα της να κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις, την ίδια στιγμή που το ξενοφοβικό κόμμα AFD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) αυξάνει συνεχώς τα ποσοστά του.
Το πρακτορείο τονίζει και τη σημασία που έχει για την Καγκελάριο η υποστήριξη του Horst Seehofer, του επικεφαλής του βαυαρικού αδελφού κόμματος του χριστιανοδημοκρατικού CDU, ο οποίος μάλιστα «απειλεί» να τρέξει μία ξεχωριστή καμπάνια το 2017, λόγω των καίριων διαφωνιών του με την κ.Merkel στο προσφυγικό.
Μέχρι την έναρξη του συνεδρίου κόμματος του σοσιαλδημοκρατικού CSU στις 4/10, η Καγκελάριος πρέπει να γεφυρώσει τις διαφορές της με τους συμμάχους της.
Σημειώνεται πως χθες το βράδυ Merkel και Seehofer συναντήθηκαν, με το κλίμα να είναι θετικό.
Καταλήγοντας, επικαλούμενο ομιλίες της Καγκελαρίου, το Bloomberg σχολιάζει πως δεν φαίνεται να εγκαταλείπει την κούρσα για τις εκλογές του 2017…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης