Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cryan (Deutsche Bank): Δε ζητήσαμε και ούτε θα ζητήσουμε βοήθεια από τη γερμανική κυβέρνηση

Cryan (Deutsche Bank): Δε ζητήσαμε και ούτε θα ζητήσουμε βοήθεια από τη γερμανική κυβέρνηση
Σε σημερινό της δημοσίευμα η Die Zeit ανέφερε πως η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Deutsche 
Η Deutsche Bank δε ζήτησε ποτέ βοήθεια από την Angela Merkel, ξεκαθάρισε ο CEO της τράπεζας, John Cryan, τονίζοντας πως ούτε στο μέλλον αναμένεται να κατατεθεί τέτοια πρόταση.
«Σε καμία περίπτωση δε ζήτησα από την Καγκελάριο να μας στηρίξει.
Ούτε προτείνω κάτι τέτοιο.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι το ισχυρίζονται», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Bild» ο κ.Cryan.
Σχετικά με το υπέρογκο πρόστιμο των 14 δισ. δολ. που επέβαλε στην Deutsche το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο των στεγαστικών δανείων, ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε πως το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει τελικά η τράπεζα δεν θα είναι τόσο υψηλό.
Ωστόσο, να θυμίσουμε πως σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Die Zeit» ανέφερε πως η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Deutsche Bank.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, σε περίπτωση ύψιστου κινδύνου, η γερμανική κυβέρνηση θα μπορεί να αναλάβει το 25% της Deutsche Bank.
Το εν λόγω σχέδιο θα περιλαμβάνει την πώληση των θυγατρικών μονάδων της γερμανικής κυβέρνησης, με την αίρεση της παροχής κυβερνητικών εγγυήσεων σε περίπτωση που απαιτηθεί για την ομαλή πώληση.
Οι γερμανικές κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η Die Zeit, αναφέρουν ότι δεν αναμένεται η Deutsche Bank να χρειαστεί στήριξη.
Ωστόσο η γερμανική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συντάξει ένα σχέδιο, σε περίπτωση που η τράπεζα δεν καταφέρει να αντλήσει τα κεφάλαια που χρειάζεται μέσω των αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης