Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι 10 άνθρωποι που θα αποφασίσουν για το μέλλον της Deutsche Bank

Bloomberg: Οι 10 άνθρωποι που θα αποφασίσουν για το μέλλον της Deutsche Bank
Σύμφωνα με το Bloomberg, 10 είναι οι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να έχουν καθοριστική συμβολή στο μέλλον της γερμανικής τράπεζας
Η πίεση στην Deutsche Bank έχει αυξηθεί από τη στιγμή το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης της επέβαλε πρόστιμο 14 δισ. ευρώ.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας απολύει εργαζομένους, εγκαταλείπει ασύμφορους πελάτες και φεύγει από κάποιους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούταν.
Ωστόσο, οι ανησυχίες παραμένουν σχετικά με την κεφαλαιακής της επάρκεια, αν και τόσο η τράπεζα όσο και η γερμανική κυβέρνηση έχουν επισημάνει ότι η Deutsche Bank μπορεί να σταθεί μόνη της.
Σύμφωνα με το Bloomberg, 10 είναι οι άνθρωποι που μπορούν να έχουν καθοριστική συμβολή στην τύχη της Deutsche Bank.

1. Bill Baer

Ο Νο 3 αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος συμμετέχει και στις συνομιλίες με την Deutsche Bank.
Αν και δεν έχει πάρει θέσει στο θέμα του γερμανικού κολοσσού, ο Baer λέει ότι οι τράπεζες ευθύνονται για την αρχή πρόοδο στις συνομιλίες για τη διευθέτηση των ενυπόθηκων δανείων.
«Κάθε μία παρέτεινε τη περίοδο κατά την οποία ένα σύννεφο αβεβαιότητας ήταν πάνω από την τράπεζα» επεσήμανε ο ίδιος πρόσφατα, προσθέτοντας ότι κάθε μία πλήρωσε πολύ περισσότερο απ' ό,τι εαν είχε συνεργαστεί νωρίτερα.

2. John Cryan

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank προσπαθεί να πετύχει κεφαλαιακές εφεδρείες και κερδοφορία, ενώ πουλάει assets, μειώνει τις θέσεις εργασίας και αναστέλλει την καταβολή μερισμάτων.
Ο Cryan αντιμετωπίζει αντιξοότητες από ασταθείς αγορές, αρνητικά επιτόκια και πιο σκληρό ρυθμιστικό έλεγχο.

3. Paul Achleitner 

Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Bank είναι γνωστός για τις βαθιές επαφές του σε ολόκληρο τον κλάδο.

4. Angela Merkel

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα πάρει την τελική απόφαση για κάθε κρατική ενίσχυση προς την Deutsche Bank.

5. Wolfgang Schaeuble

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο πρεσβύτερος πολιτικός της χώρας, θα δημιουργήσει και θα εκτελέσει οποιαδήποτε κυβέρνηση διάσωση της Deutsche Bank.

6. Mario Draghi

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πιθανόν να εμπλακεί πριν μία τράπεζα καταρρεύσει, καθώς οι επιπτώσεις σε αυτή την περίπτωση θα είναι ιδιαίτερα επιζήμιες και θα απειλήσουν την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης.

7. Daniele Nouy 

Η πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων της Deutsche Bank και τον ισολογισμό.
Θα έχει τον τελευταίο λόγο όσον αφορά τον καθορισμό των κεφαλαιακών απαιτήσεων της τράπεζας για το 2017 και τον πρώτο σε περίπτωση που μια τράπεζα δεν είναι πλέον βιώσιμη.

8. Elke Koenig 

Η επικεφαλής του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανασης θα διαχειριστεί οποιαδήποτε ενδεχόμενη εκκαθάριση ή διάλυση της Deutsche Bank.

9. Felix Hufeld

Ο πρόεδρος της BaFin, της γερμανικής Ομοσπονδιακής Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας, συνεργάζεται με τη Bundesbank και την ΕΚΤ για να παρακολουθεί τις τράπεζες.

10. Margrethe Vestager 

Η πρώην υπουργός Οικονομικών της Δανίας είναι τώρα υπεύθυνη για τον ανταγωνισμό και τις κρατικές ενισχύσεις για το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ίδια θα πρέπει να εξετάσει οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης