Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Το Brexit θα μπορούσε να κοστίσει στις τράπεζες της Βρετανίας 51 δισ. δολ.

tags :
Bloomberg: Το Brexit θα μπορούσε να κοστίσει στις τράπεζες της Βρετανίας 51 δισ. δολ.
Σε κίνδυνο 70.000 θέσεις εργασίας
Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να πυροδοτήσει απώλειες εσόδων 51 δισ. δολ. για τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται σχετική έκθεση του τραπεζικού κλάδου.
Ο Oliver Wyman ο οποίος πραγματοποίησε τη μελέτη για TheCityUK, είπε ότι σχεδόν 70.000 θέσεις εργασίας και 10 δισ. στερλίνες από φορολογικά έσοδα είναι σε… κίνδυνο λόγω ενός «σκληρού» Brexit.

Δύο σενάρια

Η έκθεση εξετάζει δυο διαφορετικά σενάρια.
Υποθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εκτός της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Περιοχής αλλά διατηρεί την πρόσβαση στην ενιαία αγορά, τότε 4.000 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν.
Η βιομηχανία θα μπορούσε να έχει απώλειες 2 δισ. στερλινών σε έσοδα κάθε χρόνο, ενώ το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να «γράψει» απώλειες 500 εκατ. στερλινών στα φορολογικά έσοδα.
Ωστόσο, εάν η βιομηχανία χάσει το «οικονομικό διαβατήριο» της, τότε κινδυνεύουν 35.000 θέσεις εργασίας, 50 δισ. στερλίνες στα ετήσια έσοδα και 5 δισ. στερλίνες φορολογικών εσόδων.
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, οι συνέπειες στις ευρύτερες χρηματοοικονομικές αγορές από αυτό το αποτέλεσμα θα μπορούσε σχεδόν να διπλασιάσει την επίδραση του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης