Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sports Direct: Ζημίες 17 εκατ. ευρώ σε μία νύχτα από λάθος συναλλαγματική αντιστάθμιση στερλίνας

Sports Direct: Ζημίες 17 εκατ. ευρώ σε μία νύχτα από λάθος συναλλαγματική αντιστάθμιση στερλίνας
Η εταιρεία έχει κάνει το αδιανόητο λάθος να μην τοποθετήσει μόνιμο διευθυντή στις οικονομικές της υπηρεσίες μετά την αποχώρηση του τελευταίου από τη θέση του για λόγους υγείας το 2013
Απώλειες 15 εκατ. στερλίνων (περίπου 17 εκατ. ευρώ) πραγματοποίησε κυριολεκτικά εν μία νυκτί - χθες βράδυ - η μεγάλη βρετανική εταιρεία αθλητικών ειδών Sports Direct μετά την ολιγόλεπτη «ελεύθερη καταβύθιση» της ισοτιμίας της στερλίνας έναντι του αμερικανικού νομίσματος κατά 10% μέχρι τα 1,1378 δολάρια ΗΠΑ στις ασιατικές αγορές συναλλάγματος τα ξημερώματα.
Αυτό που συνέβη, είναι ότι μια θέση συναλλαγματικής αντιστάθμισης που είχε λάβει η εταιρεία ως μέσο προστασίας της ενάντια σε ενδεχόμενη καθίζηση της στερλίνας είχε απροσδόκητα αρνητική τροπή, όταν ενεργοποιήθηκε η υποκείμενη ισοτιμία αντιστάθμισης του παράγωγου προϊόντος στα 1,19 δολάρια ανά στερλίνα, προκαλώντας τις μεγάλες ημερήσιες απώλειες μετά τη μερική ανάκαμψη της ισοτιμίας.
Μάλιστα το μνημειώδες «κατόρθωμα» παταγώδους αποτυχίας συναλλαγματικής αντιστάθμισης της Sports Direct, την οδήγησε σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στο σημείο να εκδώσει προειδοποίηση προς τους επενδυτές του βρετανικού χρηματιστηρίου, ότι η εξέλιξη θα προκαλέσει μείωση στα ετήσια κέρδη της.
Το τελευταίο έτος, η Sports Direct έχει δεχθεί πλήγματα στις πωλήσεις της από την αποκάλυψη κακομεταχείρισης των υπαλλήλων της - που βρέθηκαν να εργάζονται σε συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα, αδυνατώντας ακόμα και να απουσιάσουν για να γεννήσουν ή για να αναρρώσουν - αλλά και λόγω των δύσκολων συνθηκών στην αγορά της.
Η εισηγμένη στο βρετανικό χρηματιστήριο εταιρεία έχει κάνει το αδιανόητο λάθος να μην τοποθετήσει μόνιμο διευθυντή στις οικονομικές της υπηρεσίες μετά την αποχώρηση του τελευταίου από τη θέση του για λόγους υγείας το 2013.
Ως αποτέλεσμα της ολέθριας ανευθυνότητάς της, βρίσκεται εκτεθειμένη σε μεγάλο συναλλαγματικό κίνδυνο για αναγκαίες, προγραμματισμένες προμήθειές της από το εξωτερικό, ιδιαίτερα μετά την επικράτηση του Brexit στο ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, που προκάλεσε κλυδωνισμούς στη συναλλαγματική αξία της λίρας.
Σύμφωνα με την εταιρεία, αν η ισοτιμία στερλίνας-δολαρίου (GBP/USD) διατηρηθεί στο επίπεδο των 1,20 δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους, τότε θα πραγματοποιήσει επιπλέον συναλλαγματικές ζημίες 20 εκατ. στερλίνες (περίπου 22,5 εκατ. ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης