Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Αμετάβλητο στο 4,9% το ποσοστό ανεργίας το γ΄ τρίμηνο 2016

Μ. Βρετανία: Αμετάβλητο στο 4,9% το ποσοστό ανεργίας το γ΄ τρίμηνο 2016
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 10.000, στα 1,66 εκατ. άτομα συνολικά
Σε θετικό έδαφος παραμένει η βρετανική οικονομία, παρά το Brexit, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα (19/10) η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, το ποσοστό ανεργίας για το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,9%, ποσοστό που αποτελεί χαμηλό σχεδόν 11 ετών.
Συγκεκριμένα, αν και ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 10.000 άτομα, στα 1,66 εκατ. συνολικά, η εν λόγω άνοδος δεν ήταν αρκετή ώστε να επηρεάσει το συνολικό ποσοστό στον τομέα της απασχόλησης.
Παράλληλα, η αύξηση του βασικού μισθού επιταχύνθηκε κατά 2,3% , έναντι 2,2% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ το σύνολο των αποδοχών επιβραδύνθηκε στο 2,3%, έναντι 2,4% τρεις μήνες πριν.
"Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η απασχόληση συνέχισε να αυξάνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υποδηλώνοντας τη συνεχή εμπιστοσύνη προς την οικονομία", σχολίασε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
Να σημειώσουμε ότι τα εν λόγω στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία της χώρας αρχίζει σταδιακά να ανακάμπτει, μετά από την περίοδο ιδιαίτερης αστάθειας που επέφερε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης