Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επίθεση των Ουκρανών στον πυρηνικό σταθμό της Zaporozhye ανησυχεί βαθιά τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Νέα επίθεση των Ουκρανών στον πυρηνικό σταθμό της Zaporozhye ανησυχεί βαθιά τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας
Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Energodar έμεινε χωρίς ρεύμα και νερό όταν ο σταθμός δέχθηκε επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ανησυχεί βαθιά και ζητά ενημέρωση για την νέα επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων στη βασική ενεργειακή υποδομή του Energodar, στον υποσταθμό Raduga του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, δήλωσε στο Sputnik η εκπρόσωπος του ZNPP Yevgenia Yashina.
«Θα παρέχουμε πληροφορίες για τη νέα επίθεση στον υποσταθμό και την πόλη στους επιθεωρητές της ΔΟΑΕ.
Θα τους καλέσουμε επίσης να αξιολογήσουν οι ίδιοι την κλίμακα και την έκταση της καταστροφής, μόλις είναι ασφαλής», είπε η Yashina.
«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στον υποσταθμό Raduga του πυρηνικού σταθμού της Zaporozhye, διαταράχθηκε η λειτουργία των εγκαταστάσεων υποδομής», ανέφερε ο σταθμός στο κανάλι του Telegram.
Παρατήρησε επίσης ότι υπάρχουν πιθανότητες να αποκατασταθεί ο μετασχηματιστής στον υποσταθμό Raduga στο Energodar, αλλά...

Χρειάζεται χρόνο η αποκατάσταση

«Ειδικοί πήγαν στο σημείο για να εκτιμήσουν τις ζημιές.
Υπάρχουν πιθανότητες να αποκατασταθεί ο κατεστραμμένος μετασχηματιστής στον υποσταθμό, αλλά θα χρειαστεί χρόνος», είπε η Yashina.
Προηγούμενες αναφορές από το βράδυ της Παρασκευής έλεγαν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον υποσταθμό Raduga, τον μόνο που τροφοδοτεί την Energodar όπου ένας μετασχηματιστής υπέστη ζημιά.
Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έμεινε χωρίς ρεύμα και νερό.
Πριν από αυτό, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε drones για να καταστρέψει ολοσχερώς τον υποσταθμό Luch.
Ο πυρηνικός σταθμός του Zaporozhye βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Dneper κοντά στην πόλη Energodar.
Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των μονάδων και την εγκατεστημένη ισχύ - ο σταθμός διαθέτει έξι μονάδες ισχύος 1 γιγαβάτ η καθεμία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης