Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι να προσέξουν οι επενδυτές στα οικονομικά μεγέθη της Deutsche Bank - 5 γραφήματα

Τι να προσέξουν οι επενδυτές στα οικονομικά μεγέθη της Deutsche Bank - 5 γραφήματα
Η Deutsche Bank θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 27 Οκτωβρίου 2016
Στις 27 Οκτωβρίου του 2016 η Deutsche Bank αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη για το τρίτο τρίμηνο του 2016 και -σύμφωνα με το Bloomberg- αναμένεται να βάλει στην άκρη περισσότερα χρήματα για τα δικαστικά έξοδα, με αφορμή και το πρόστιμο που της επιβλήθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Επίσης, τα στελέχη της τράπεζας θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με τη μείωση του προσωπικού, τον περιορισμό των περιουσιακών στοιχείων για τη μείωση του κόστους κλπ.
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, το Bloomberg παρουσιάζει πέντε γραφήματα που απεικονίζουν μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank.

Αύξηση των δικαστικών εξόδων



Η Deutsche Bank έχει να αντιμετωπίσει τα υψηλότερα δικαστικά έξοδα από κάθε άλλη τράπεζα στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Έτσι, ίσως χρειαστεί να αφήσει στην άκρη περισσότερα κεφάλαια για την πληρωμή προστίμων.
Πάντως, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλος John Cryan της Deutsche Bank το πρόστιμο μπορεί να μειωθεί έπειτα από διακανονισμό.

Κεφαλαιακή ανακούφιση 



Η Deutsche Bank έχει προσπαθήσει να αυξήσει τα επίπεδα κεφαλαίου της, καθώς τα έξοδα αναδιάρθρωσης, τα νομικά «τρεχάματα» και η μείωση των εσόδων έχει διαβρώσει τα κέρδη.
Επίσης, η μείωση του ενεργητικού κατά το τρίτο τρίμηνο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του κεφαλαιακού δείκτη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Ανησυχίες για τα ομόλογα



O Cryan επιδιώκει να ενισχύσει τα επίπεδα κεφαλαίων της τράπεζας και της κερδοφορίας διακόπτοντας κάποιες από τις δραστηριότητες της εταιρείας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, η Deutsche Bank διερευνά συρρίκνωση δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένης της επενδυτικής τράπεζας, ως μέρος μιας ευρύτερης παγκόσμιας εκτίμησης, που αξιολογεί τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των κανονιστικών απαιτήσεων.

Μείωση ανεπιθύμητων assets



Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Cryan άρχισε να επιταχύνει το ρυθμό με τον οποίο η Deutsche Bank μειώνει τα ανεπιθύμητα περιουσιακά στοιχεία.

H διαπραγμάτευση μετοχών και ομολόγων



Σύμφωνα με το Bllomberg, το trading μετοχών και ομολόγων θα παραμένει η μεγαλύτερη πηγή εσόδων το τρίτο τρίμηνο του 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης