Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Μας παρηγορεί ότι δεν υπάρχουν θύματα - Τα χωριά που καταστράφηκαν θα ανοικοδομηθούν

Renzi: Μας παρηγορεί ότι δεν υπάρχουν θύματα - Τα χωριά που καταστράφηκαν θα ανοικοδομηθούν
Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, οι τραυματίες ανέρχεται πλέον σε 20
«Μας παρηγορεί το ότι δεν υπάρχουν θύματα, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Renzi,  σε τηλεοπτικό μήνυμά του, με αφορμή το νέο σεισμό που έπληξε σήμερα το πρωί την κεντρική Ιταλία.
Όπως είπε, «τα χωριά που καταστράφηκαν θα ανοικοδομηθούν πλήρως και θα δαπανηθούν τα χρήματα που θα χρειασθούν» και μάλιστα, η κυβέρνησή του θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.
Ο M. Renzi  υπογράμμισε πως  «υπάρχει κούραση, πόνος και στρες, αλλά δεν πρέπει να μετατραπεί σε μοιρολατρία», προσθέτοντας «είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που επλήγησαν».
Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να ακολουθήσουν τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας για μεταφορά σε ξενοδοχεία, συμπληρώνοντας πως «στη συνέχεια θα φτιάξουμε ξύλινα σπίτια και η ζωή θα ξαναρχίσει».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Fabrizio Curcio, τόνισε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και της πυροσβεστικής έχουν ελέγξει σχεδόν όλες τις απομονωμένες περιοχές των περιφερειών Marche και Umbria, διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχουν νεκροί.
Πρόσθεσε ότι «δεκαπέντε χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, και οι άστεγοι θα μεταφερθούν σε άλλες, ασφαλείς περιοχές», αλλά και οι άστεγοι θα πρέπει να απομακρυνθούν οριστικά από τις πληγείσες περιοχές, για να προστατευθεί η ακεραιότητά τους.
Ωστόσο, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, οι τραυματίες ανέρχεται πλέον σε 20 , αν και ακόμη δεν μπορεί να γίνει μια οριστική εκτίμηση της κατάστασης.
Πάντως, σε δεκάδες χιλιάδες εκτιμάται ο συνολικός αριθμός των αστέγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης