Τελευταία Νέα
Διεθνή

RW Market Advisory: Ο χρυσός θα φτάσει στα 1.500 δολ. ανά ουγγιά, λόγω των αμερικανικών εκλογών

RW Market Advisory: Ο χρυσός θα φτάσει στα 1.500 δολ. ανά ουγγιά, λόγω των αμερικανικών εκλογών
Η αβεβαιότητα των εκλογών θα οδηγήσει τους επενδυτές στο «ασφαλές καταφύγιο» που λέγεται «χρυσός»
Προς τα 1.500 δολάρια ανά ουγγιά θα βαδίσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο χρυσός, σύμφωνα με τον ιδρυτή και στρατηγικό αναλυτή της RW Market Advisory, Ron William.
Όπως υποστήριξε μιλώντας στο CNBC, το οικονομικό περιβάλλον, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, αναμένεται να μεταβάλει την παραδοσιακά αντίστροφη σχέση του πολύτιμου μετάλλου με το αμερικανικό δολάριο, καθώς οι επενδυτές αποστρέφονται τον κίνδυνο, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 8 Νοεμβρίου.
Ως αποτέλεσμα, παρά το ότι το δολάριο κινείται και ίσως συνεχίζει να κινείται ανοδικά, την ίδια στιγμή θα αυξάνεται και η τιμή του χρυσού λόγω της μεγάλης του ζήτησης.
Το παραπάνω παράδοξο θα οφείλεται στο γεγονός ότι η αβεβαιότητα των εκλογών θα οδηγήσει τους επενδυτές στο «ασφαλές καταφύγιο» που λέγεται «χρυσός»…
Έπειτα και από τεχνικές αναλύσεις, ο κ.William τονίζει πως η τιμή θα φτάσει ακόμα και τα 1.500 δολάρια.
Να σημειωθεί πως ήδη μέσα στο 2016 το μέταλλο (διαπραγματεύεται στα περίπου 1.277 δολάρια) έχει αυξήσει την αξία του κατά περίπου 20%, εξαιτίας της επιμονής της Federal Reserve να κρατά σε χαμηλό επίπεδο (0,25% - 0,5%) τα επιτόκια στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης