Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι Βρετανοί τραπεζίτες πιστεύουν ότι το City θα παραμείνει οικονομικός κόμβος μετά το Brexit

tags :
Bloomberg: Οι Βρετανοί τραπεζίτες πιστεύουν ότι το City θα παραμείνει οικονομικός κόμβος μετά το Brexit
Το Brexit θα ζημιώσει και την ΕΕ εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με σχετική έρευνα
Την εκτίμηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει το κατ' εξοχήν οικονομικό κέντρο της Ευρώπης μετά το Brexit, εκφράζουν οι περισσότεροι τραπεζίτες, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Synechron που δημοσιεύει το Bloomberg.
Ειδικότερα, περίπου 72% που συμμετείχε στην έρευνα πιστεύουν ότι το City του Λονδίνου θα διατηρήσει το ρόλο της ως κύριος κόμβος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
Μάλιστα, ενώ το 78% είπαν ότι το Brexit θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις χρηματοπιστωτικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, το 82% δήλωσε ότι θα ζημιωθεί και η ΕΕ.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα στελέχη των τραπεζών προετοιμάζονται για την πιθανή απώλεια του διαβατηρίου -του δικαιώματος δηλαδή να πωλούν ελεύθερα τις υπηρεσίες τους σε όλη την ΕΕ από το Λονδίνο- και σχεδιάζουν να αρχίσουν τη μεταφορά των θέσεων εργασίας και των επιχειρήσεων μακριά από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
«Οι τράπεζες δεν περιμένουν πλέον την ενεργοποίηση του άρθρου 50 και έχουν αρχίσει τη δημιουργία επιτροπών καθοδήγησης για το σχεδιασμό για τη ζωή έξω από την ΕΕ, ενώ κάποιες εξετάζουν τη μετεγκατάσταση του προσωπικού» είπε ο Tim Cuddeford, διευθύνων σύμβουλος της Synechron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης