Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία τον Οκτώβριο του 2016 – Στο 6%

Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία τον Οκτώβριο του 2016 – Στο 6%
Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 13.000 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα
Περαιτέρω μείωση καταγράφηκε τον Οκτώβριο στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στη Γερμανία, την ίδια στιγμή μάλιστα που το ποσοστό της ανεργίας βρέθηκε σε ιστορικό χαμηλό, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η χώρα διατηρεί την ισχυρότερη αγορά εργασίας εντός της Ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης της χώρας, το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 6%, έναντι 6,1% τον Σεπτέμβριο, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1992, όταν και δημιουργήθηκε η Υπηρεσία.
Παράλληλα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 13.000 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street Journal, οι οποίοι προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα παραμείνουν αμετάβλητες.
"Η αγορά εργασίας έχει εξελιχθεί θετικά", τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, Frank-Juergen Weise, προσθέτοντας ότι η απασχόληση έχει αυξηθεί ξανά ενώ η ζήτηση εργασίας συνεχίζει να αυξάνεται.
Ωστόσο, αρκετοί οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η τεράστια εισροή μεταναστών θα μεταβάλλει τα εν λόγω στοιχεία της χώρας, δεδομένου ότι θα χρειαστεί ένα σημαντικό διάστημα για να ενσωματωθούν τα εν λόγω άτομα στην αγορά εργασίας.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης