Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 215 εκατ. δολ. στην Αγροτική Τράπεζα Κίνας στη Νέα Υόρκη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Πρόστιμο 215 εκατ. δολ. στην Αγροτική Τράπεζα Κίνας στη Νέα Υόρκη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Η εποπτική αρχή τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η κινεζική τράπεζα στο κατάστημα της Νέας Υόρκης ανάγκασε σε σιγή τον επικεφαλής υπεύθυνο συμμόρφωσης με τους εποπτικούς κανόνες.
Πρόστιμο 215 εκατ. δολαρίων (περίπου 193 εκατ. ευρώ) συμφώνησε να καταβάλλει η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας στη χρηματο-οικονομική εποπτική αρχή της πολιτείας της Νέας Υόρκης, μετά από παραβίαση της πολιτειακής νομοθεσίας ενάντια στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με τη διεύθυνση εποπτείας Χρηματο-οικονομικών Υπηρεσιών της πολιτείας της Νέας Υόρκης, στελέχη της κινεζικής τραπέζης προέβησαν «εκουσίως σε αξιόποινες πράξεις», περιλαμβανομένης της «μεταμφίεσης» ύποπτων συναλλαγών στο τραπεζικό κατάστημα της Νέας Υόρκης.
Η εποπτική αρχή τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η κινεζική τράπεζα στο συγκεκριμένο κατάστημα ανάγκασε σε σιγή τον επικεφαλής υπεύθυνο συμμόρφωσης με τους εποπτικούς κανόνες.
Η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του επόπτη, αποδεχόμενη να επιτρέψει σε ανεξάρτητο παρατηρητή να καταγράψει και να προτείνει λύσεις αντιμετώπισης «σοβαρών ανεπαρκειών» της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης