Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Που αποδίδεται η ταχεία ανάκαμψη των αγορών από το σοκ Trump

El-Erian: Που αποδίδεται η ταχεία ανάκαμψη των αγορών από το σοκ Trump
Ο ίδιος προειδοποίησε, ωστόσο, πως οι αγορές θα αντιδράσουν αρνητικά στο ενδεχόμενο ενός σχεδίου εμπορικού προστατευτισμού
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump μπορεί να κάνει τρία πράγματα για να σταθεροποιήσει τις κεφαλαιαγορές και να αποτρέψει νέα πτωτική κίνηση, υποστήριξε ο διάσημος οικονομολόγος, Mohamed El-Erian, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Όπως είπε, «είναι σημαντικό ότι ο Trump εμφανίστηκε αρκετά εγκάρδιος στην πρώτη του εμφάνιση μετά την εκλογή του και γι’ αυτό οι αγορές ανέκαμψαν από το -5% σε λιγότερο ανησυχητικά επίπεδα».
Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz επισήμανε πως οι αγορές θα αντιδράσουν θετικά σε ένα σχέδιο του Donald Trump που θα επικεντρώνεται στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, τις επενδύσεις σε υποδομές και την απορρύθμιση.
Ο ίδιος προειδοποίησε, ωστόσο, πως οι αγορές θα αντιδράσουν αρνητικά στο ενδεχόμενο ενός σχεδίου εμπορικού προστατευτισμού.
Υποστήριξε, ακόμα, πως ο Trump θα πρέπει να υποβαθμίσει τις προθέσεις του να επαναδιαπραγματευθεί τις εμπορικές συμφωνίες και να επιβάλει ταρίφες στην Κίνα.
Σύμφωνα με τον El-Erian, ο Trump θα πρέπει να διατηρήσει το ευγενικό ύφος που χαρακτήρισε τη νικητήρια ομιλία του.
«Πρέπει να στέλνει το μήνυμα της ενότητας, τώρα που οι εκλογές βρίσκονται στο παρελθόν», είπε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης