Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Στον ρυθμό του Trump, τα ομόλογα - Οι εκτιμήσεις των Goldman Sachs και Pimco για το μέλλον

FT: Στον ρυθμό του Trump, τα ομόλογα - Οι εκτιμήσεις των Goldman Sachs και Pimco για το μέλλον
Επιταχύνεται το sell off στα ομόλογα μετά τη νίκη του Donald Trump 
Το sell off, που σημειώθηκε στα κρατικά ομόλογα μετά την ανάδειξη του Donald Trump ως τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, επιταχύνεται.
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι αποδόσεις όλων των ευρωπαϊκών ομολόγων ενισχύθηκαν απότομα σήμερα (10/11/2016) το πρωί, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ένα νέο κύμα υπερθέρμανσης της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της εκλογής του Trump (οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται όταν οι τιμές τους υποχωρούν).
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου ενισχύθηκαν κατά 0,065 μονάδες βάσης στο 0,27%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδα από τον Μάιο του 2016.
Επίσης τα 30ετή ομόλογα της χώρας ενισχύθηκαν κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 0,058 μονάδες βάσης.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η θέση του Trump σχετικά με υψηλότερες κρατικές δαπάνες, περισσότερη προστατευτική εμπορική πολιτική και απομάκρυνση από την καθαρή ενέργεια «θα συμβάλλει στην αύξηση των πιέσεων στις εγχώριες τιμές.
«Αυτό που παραμένει εξαιρετικά ασαφές είναι πως τα άλλα κομμάτια της αγοράς θα αντιδράσουν στην αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.
Η πραγματική απώλεια πλούτου που απορρέει από την αύξηση των αποδόσεων είναι πολύ μεγάλη και θα μπορούσε να θέσει σε κίνηση μια ευρύτερη περιστροφή στο asset» επισημαίνει ο Francesco Garzarelli της Goldman Sachs.
Παρά το γεγονός ότι η μεταβλητότητα της αγοράς μετά τις αμερικανικές εκλογές έχει περιοριστεί, ο Scott Maher της Pimco λέει ότι οι αβεβαιότητες γύρω από την οικονομική πολιτική του Trump θα ενισχύσουν τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.
«Η ραγδαία μετατόπιση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό και η αναμενόμενη αύξηση της προσφοράς των αμερικανικών κρατικών ομολόγων θα διατηρήσει την πίεση στα μεγάλα ονομαστικά ομόλογα, αλλά τα ομόλογα που συνδέονται με τον πληθωρισμό (TIPS) και οι τίτλοι που συνδέονται με αυτά είναι να πιθανό να συνεχίσουν να κινούνται καλά» επισημαίνει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης