Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Τι θα σημάνει για τον πλανήτη η 4η θητεία της Merkel στην καγκελαρία της Γερμανίας

tags :
CNBC: Τι θα σημάνει για τον πλανήτη η 4η θητεία της Merkel στην καγκελαρία της Γερμανίας
Οι υποστηρικτές της υπάρχουσας φιλελεύθερης τάξης στην Ευρώπη, αναζητούν την εμπειρία της Merkel και αντιλαμβάνονται την ισχύ της κόντρα στο κύμα του λαϊκισμού
Τις συνέπειες της απόφασης της Angela Merkel να διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία της Γερμανίας, σκιαγραφεί το CNBC.
H απόφαση Merkel να θέσει υποψηφιότητα για μια τέταρτη θητεία, συνέπεσε με τηγ δημοσίευση δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία το 55% του εκλογικού σώματος υποστηρίζει αυτή την απόφαση, με τη σταθερότητα θεωρείται ως το βασικό χαρακτηριστικό της Merkel, σημειώνει το δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου.
Οι υποστηρικτές της υπάρχουσας φιλελεύθερης τάξης στην Ευρώπη, αναζητούν την εμπειρία της Merkel και αντιλαμβάνονται την ισχύ της κόντρα στο κύμα του λαϊκισμού που σαρώνει την Ευρώπη και τον πλανήτη.
Σύμφωνα με τον Josef Janning, επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στο Βερολίνο, «μία τέταρτη θητεία της Merkel στην καγκελαρία, θα σημάνει ότι η συνέχεια είναι πάνω από όλα».
«Στην πραγματικότητα, η Merkel θα καταστεί πιο ενεργή σε διεθνές επίπεδο», σημειώνει ο Janning.
Ωστόσο η στήριξη στο πρόσωπό της από τους υπόλοιπους ηγέτες της Ε.Ε. θα κριθεί από μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων.
Το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου στην Ιταλία, καθώς και οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον Μάιο του 2017, αποτελούν δύο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις για τη Merkel, όπως τονίζει ο Stephen Szabo, διευθυντής της Transatlantic Academy.
«Η προοπτική εκλογή του Fillon στην προεδρία της Γαλλίας, είναι ξεκάθαρα καλοδεχούμενη στο Βερολίνο. Εάν χάσει η Le Pen και ο Renzi επιβιώσει, τότε η Merkel θα έχει την ευκαιρία να διαμορφώσει την απάντηση της Ε.Ε. στο Brexit, το προσφυγικό, τα προβλήματα με το ευρώ και τη Ρωσία», τονίζει σε απάντησή του προς το CNBC.
Επίσης, την ώρα που ο πλανήτης βρίσκεται εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, η έλειψη ενθουσιασμού στο Βερολίνο, καταδεικνύει ότι η Merkel πρέπει να προχωρήσει με επιφυλακτικά βήματα.
Η καγκελάριος της Γερμανίας είναι πραγματίστρια και αυτό σημαίνει ότι θα συνεργαστεί με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς δούλεψε πολύ σκληρά για την επίτευξη της εμπορικής συμφωνίας TPP με τον Barack Obama.
Όσον αφορά τις σχέσεις της με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο Chris Weafer της Macro-Advisory, εκτιμά ότι θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα.
Δηλαδή εκατέρωθεν σκληρή κριτική, η οποία ωστόσο δεν μπαίνει εμπόδιο στις...business.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης