Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard Chartered: Τα 4 γραφήματα που δείχνουν ότι ο Trump επιστρέφει τις αγορές στη 10ετία του 1990

Standard Chartered: Τα 4 γραφήματα που δείχνουν ότι ο Trump επιστρέφει τις αγορές στη 10ετία του 1990
Η εκλογή του Donald Trump είναι ο οδηγός των αγορών τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το Bloomberg
Η νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές του 2016 είναι κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας αγοράς σε επίπεδα που δεν είχαμε δει σε βάθος δυο δεκαετιών, αλλά σε τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις.
Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται ανάλυση της Standard Chartered Plc στη Σιγκαπούρη, η πόλωση των αναδυόμενων και αναπτυγμένων αγορών είναι όλα μέρος του της αναθέρμανσης του Trump.
Όπως αναφέρεται στη μετά-Trump εποχή, οι αναδυόμενες αγορές νοιώθουν τη... θερμότητα.
Το ρινγκίτ της Μαλαισίας υποχώρησε την Τρίτη (22/11/2016) και έφτασε μια ανάσα από τα 4,48 ανά δολάριο που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2015, το ασθενέστερο επίπεδο από την ασιατική οικονομική κρίση στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Το συναίσθημα είναι λίγο διαφορετικό στο χρηματιστήριο της χώρας, όπου οι επενδυτές πούλησαν μέχρι την Παρασκευή (18/11/2016) μετοχές 1,1 δισ. ρινγκίτ (248 εκατ. δολ.), με αποτέλεσμα να είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία έξοδο από τον Ιούνιο.

ringgit

Ωστόσο, τα πράγματα φαίνονται καλύτερα κατά μήκος του Ειρηνικού.
Και οι τέσσερις μεγάλοι αμερικανικοί δείκτες -ο S&P 500, ο Dow Jones, ο Nasdaq και ο Russell 2000- ενισχύθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ αυτή την εβδομάδα.
Η άνοδος, που βοηθήθηκε και από το ράλι στα εμπορεύματα, συνέβη ταυτόχρονα για πρώτη φορά από το 1999.

us stocks

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, όλοι νιώθουν σαν την τελευταία φορά που οι Clintons απομακρύνθηκαν από την εξουσία.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πετρέλαιο προσπαθεί να ανακάμψει από τα χαμηλά πολλών ετών, ενώ το γιεν παρουσιάζει και πάλι (προς το παρόν) την καλύτερη απόδοση των νομισμάτων του G10.
Εκτός αυτού, το δολάριο κατέγραψε 10ήμερα κέρδη ρεκόρ που ήταν το μεγαλύτερο σερί ανόδου έναντι του ευρώ, δεδομένου ότι το νόμισμα της ευρωζώνης εισήχθη για πρώτη φορά το 1999.

dollar winning

«Παραδοσιακά οι συσχετισμοί έχουν καταρριφθεί», είπε ο Divya Devesh της Standard Chartered Plc και πρόσθεσε ότι «οι αγορές λειτουργούν με βάση την παραδοχή ότι η δημοσιονομική δαπάνη στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί, με αποτέλεσμα τα αμερικανικά assets -το νόμισμα, οι αποδόσεις και οι μετοχές- να κινούνται υψηλότερα».
Οι αποδόσεις των ομολόγων παγκοσμίως ενισχύθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Επισημαίνεται ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,61% την Τρίτη (22/11/2016) περίπου 50 μονάδες βάσης υψηλότερα από ό,τι ήταν πριν τις εκλογές των ΗΠΑ.

spike3

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης