Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Praet (ΕΚΤ): Εκτεθειμένες σε περίπτωση ασύμμετρου οικονομικού σοκ οι τράπεζες στην Ευρωζώνη

Προειδοποίηση Praet (ΕΚΤ): Εκτεθειμένες σε περίπτωση ασύμμετρου οικονομικού σοκ οι τράπεζες στην Ευρωζώνη
«Παρατηρείται κόπωση στο θέμα της ενσωμάτωσης στην Ευρώπη», σημείωσε ο αξιωματούχος
Σε μία παρατήρηση-προειδοποίηση για το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης και του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, ο Peter Praet.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σχολίασε ότι υπάρχει στην Ευρώπη μια κόπωση στο ζήτημα της ενσωμάτωσης και περαιτέρω ενοποίησης, γεγονός που κρατά πίσω και την τραπεζική ένωση.
Παράλληλα, ο Praet προειδοποίησε πως το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης παραμένει εκτεθειμένο σε περίπτωση ασύμμετρου οικονομικού σοκ.
«Σε περίπτωση ασύμμετρου οικονομικού σοκ, τα τραπεζικά συστήματα της Ευρωζώνης είναι πολύ εκτεθειμένα», ανέφερε συγκεκριμένα.
Επιπλέον, επισήμανε ότι παρατηρείται εθνικοποίηση των τραπεζών στην Ευρώπη, κάτι που, όπως είπε, είναι «αρκετά επικίνδυνο».
Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι δεν είναι σαφές ποιο θα είναι το τελικό καθεστώς της τραπεζικής ένωσης.
Τέλος, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ ανέφερε ότι θα ήθελε να προσδιοριστεί μια ημοερμηνία για το τελικό καθεστώς της τραπεζικής ένωσης, με τον ίδιο να προτείνει 4 με 5 έτη από τώρα.
Σύμφωνα, πάντως, με τον Praet η Ευρώπη χρειάζεται έναν πιο ενοποιημένο τραπεζικό τομέα, ώστε να πετύχει μεγαλύτερη μακροοικονομική σταθερότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης