Τελευταία Νέα
Διεθνή

Europol: Πιθανό το ενδεχόμενο τρομοκρατική επίθεσης στην Ευρώπη κατά τις μέρες των γιορτών

Europol: Πιθανό το ενδεχόμενο τρομοκρατική επίθεσης στην Ευρώπη κατά τις μέρες των γιορτών
Ο επικεφαλής της Europol, Rob Wainwright, τόνισε ότι οι επιθέσεις των τζιχαντιστών έχουν "διττό στόχο"
Στο ενδεχόμενο μίας πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη κατά τις προσεχείς ημέρες αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Europol, Rob Wainwright, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στην εφημερίδα, De Tijd, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Wainwright, οι επιθέσεις των τζιχαντιστών έχουν "διττό στόχο", ο οποίος είναι αφενός να προξενήσουν όσο γίνεται περισσότερα θύματα και αφετέρου να αποκτήσουν όσο γίνεται περισσότερη δημοσιότητα.
"Για τον λόγο αυτό δε μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης κατά τις μέρες των γιορτών", υπογραμμίζει ο επικεφαλής της Europol, προσθέτοντας ότι η εν λόγω απειλή δεν περιορίζεται μόνο σε χώρες όπως είναι η Γαλλία και το Βέλγιο, οι οποίες έχουν πληγεί πρόσφατα από τρομοκρατικές επιθέσεις.
Αναλυτικότερα, ανέφερε τις Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία ως χώρες που θα μπορούσαν να δεχθούν επίθεση, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο επιθέσεων και σε χώρες όπως την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Επιπλέον, ο Wainwright αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η Europol έχει στείλει 200 ειδικούς στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης