Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κολομβία: Συγκλονίζει η συντριβή αεροσκάφους με 81 επιβάτες – Στους 6 οι επιβεβαιωμένοι επιζώντες

Κολομβία: Συγκλονίζει η συντριβή αεροσκάφους με 81 επιβάτες – Στους 6 οι επιβεβαιωμένοι επιζώντες
Ανάμεσα στους επιβαίνοντες και οι παίκτες της ομάδας Chapocoense της Βραζιλίας - Στους 75 οι νεκροί
(upd2) Συγκλονίζει η συντριβή του αεροσκάφους με τους 81 επιβαίνοντες - συμπεριλαμβανομένης και μίας ποδοσφαιρικής ομάδας από την Βραζιλία - που έγινε σήμερα το πρωί 29/11/2016 στην κεντρική Κολομβία, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία  Πολιτικής Αεροπορίας της Κολομβίας.
Όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, έχουν ήδη ανασυρθεί τα πτώματα 75 ανθρώπων, ενώ υπάρχουν και έξι επιβεβαιωμένοι επιζώντες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τον τόπο της συντριβής από τα συνεργεία διάσωσης.
Βάσει των πρώτων πληροφοριών, το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο Medellin, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας.
Όπως έγινε γνωστό ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Chapocoense της Βραζιλίας, η οποία επρόκειτο αύριο να αγωνιστεί ενάντια στην Atletico National στο πλαίσιο του τελικού για το Copa Sudamericana.
Συνολικά η αποστολή της βραζιλιάνικης ομάδας περιλάμβανε 42 άτομα (παίκτες, προπονητές, τεχνικό επιτελείο, δημοσιογράφοι).
Η πτήση επρόκειτο να φτάσει στο Medellin στις 4:33 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), έχασε όμως την επαφή με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ρίο Νέγκρο, αναφέροντας προβλήματα στα ηλεκτρονικά του συστήματα.
Μάλιστα, ο πιλότος φαίνεται να άδειασε το αεροπλάνο από καύσιμα προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα κατά την πρόσκρουση στο έδαφος.
Υπογραμμίζεται με το ίδιο αεροσκάφος ταξίδεψε πριν από δύο εβδομάδες η εθνική ομάδα της Αργεντινής (είχε στην αποστολή της και το Λιονέλ Μέσι) στην Βραζιλία, όπου έχασε από την Εθνική Βραζιλίας στο πλαίσιο των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας.



Remains of aircraft

Photo published for Plane carrying 81 crashes in Colombia





(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 29 Νοεμβρίου 08:46)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης