Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει «πονοκέφαλος» για τον ΟΠΕΚ το Ιράν - Δε δέχεται μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Παραμένει «πονοκέφαλος» για τον ΟΠΕΚ το Ιράν - Δε δέχεται μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Bijan Zanganeh, τόνισε ότι η χώρα θα διατηρήσει τα επίπεδα παραγωγής που συμφωνήθηκαν στην Αλγερία.
Δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το τοπίο, αναφορικά με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για πάγωμα παραγωγής πετρελαίου, καθώς ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν επανέλαβε σήμερα (29/11) ότι η χώρα του θα διατηρήσει τα επίπεδα παραγωγής της ως έχουν.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Bijan Zanganeh, ερωτηθείς για το αν το Ιράν θα προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής, σε κοινή γραμμή με τα υπόλοιπα μέλη του ΟΠΕΚ, «θα διατηρήσουμε τα επίπεδα παραγωγής που συμφωνήσαμε στην Αλγερία».
Ο Zanganeh δεν έδωσε περεταίρω λεπτομέρειες στους δημοσιογράφους αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει η χώρα του στο τραπέζι διαπραγματεύσεων του ΟΠΕΚ, ωστόσο τα εν λόγω σχόλια υποδηλώνουν μία άρνηση της Τεχεράνης να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής.
Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Σεπτεμβρίου στο Αλγέρι, είχε συμφωνηθεί το Ιράν να εξαιρεθεί από τη συμφωνία.
Παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός ζήτησε από την Τεχεράνη να περιορίσει την παραγωγής της στα 3,92 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αριθμός αρκετά κοντινός στον στόχο των 4 εκατ. βαρελιών που έχει θέσει το Ιράν, η εν λόγω πρόταση φαίνεται να μη γίνεται δεκτή από το περσικό κράτος, το οποίο επιθυμεί να ανακτήσει το χαμένο της μερίδιο στην ενεργειακή αγορά.
Πλέον, η συμφωνία του ΟΠΕΚ για το πάγωμα παραγωγής φαίνεται ότι έρχεται αντιμέτωπη με μία ενδεχόμενη κατάρρευση, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στις σημερινές τιμές του πετρελαίου, οι οποίες καταγράφουν ηχηρές απώλειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης