Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corriere della Sera: Η Ιταλία υπέβαλε αίτημα στην Κομισιόν για διάσωση της Monte dei Paschi

Corriere della Sera: Η Ιταλία υπέβαλε αίτημα στην Κομισιόν για διάσωση της Monte dei Paschi
Η Corriere della Sera μεταδίδει ότι η Ιταλία είχε ήδη υποβάλει αίτημα για δημόσια ανακεφαλαιοποίηση της Monte dei Paschi, ακόμα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας
Αίτημα στην Κομισιόν για πιθανή διάσωση της προβληματικής τράπεζας Monte dei Paschi, υπέβαλε η Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Serra.
Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας πρέπει να αντλήσει ποσό 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2016, προκειμένου να καλύψει το κεφαλαιακό έλλειμμα που εντοπίστηκε στα stress tests της ΕΚΤ, διαφορετικά κινδυνεύει με εκκαθάριση, σημειώνει το Reuters.
Η Corriere della Sera μεταδίδει ότι η Ιταλία είχε ήδη υποβάλει αίτημα για δημόσια ανακεφαλαιοποίηση της Monte dei Paschi, ακόμα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιταλική εφημερίδα, η Κομισιόν προτίθεται να περιορίσει το «βάρος» που θα επωμιστούν οι μέτοχοι και οι subordinated ομολογιούχοι και πως επί τάπητος έχει τεθεί το θέμα, είναι κατά πόσο είναι εφικτό να μην πληρώσουν οι μικροεπενδυτές που κατέχουν subordinated ομόλογα.
Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η μετοχή της Monte dei Paschi υποχωρεί 0,8%. 



(Πρώτη Ενημέρωση: 11:58, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου)
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης