Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Η στάση της Μεγάλης Βρετανίας είναι ασύμβατη με ένα ομαλό Brexit

Dijsselbloem: Η στάση της Μεγάλης Βρετανίας είναι ασύμβατη με ένα ομαλό Brexit
"Εάν η Μεγάλη Βρετανία επιθυμεί να έχει πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ, θα πρέπει να αποδεχθεί τους κανόνες που έρχονται μαζί με αυτή"
Στο γεγονός ότι η μέχρι στιγμής στάση της βρετανικής κυβέρνησης προς τις επικείμενες συνομιλίες αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ότι η έξοδος της Βρετανίας δε θα είναι ομαλή και εύρυθμη, αναφέρθηκε σήμερα (6/12) ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι επενδυτές και οι νομοθέτες της Βρετανίας τονίζουν ότι η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να διευκρινίσει τη διαπραγματευτική θέση της, καθώς οι υπουργοί πραγματοποιούν αντιφατικές δηλώσεις για βασικά θέματα, όπως είναι η πρόσβαση στην ενιαία αγορά.
"Μπορεί να είναι ομαλή και μπορεί να είναι και εύρυθμη, αλλά θεωρώ ότι αυτό απαιτεί μία διαφορετική στάση από την πλευρά της βρετανικής κυβέρνησης, διότι όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα είναι ασυμβίβαστο με τις λέξεις ομαλή και εύρυθμη", τονίζει ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών ενώπιο δημοσιογράφων.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Eurogroup πρόσθεσε ότι η Μεγάλη Βρετανία δείχνει μέχρι στιγμής να θέλει τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς ανταποκριθεί σε καμία από τις υποχρεώσεις της.
"Εάν η Μεγάλη Βρετανία θέλει να έχει πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ, θα πρέπει να αποδεχθεί τους κανόνες και τους κανονισμούς που έρχονται μαζί με αυτή", τονίζει χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το αν ουσιαστικά η χώρα προσπαθεί να έχει "και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο", ο Dijsselbloem απάντησε ότι "θα έμενα μακριά από αυτά τα κλισέ, ωστόσο έχετε απόλυτο δίκαιο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης