Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Bloomberg: Το 73% των Αμερικανών στηρίζει τις αναπροσαρμογές του Trump

Έρευνα Bloomberg: Το 73% των Αμερικανών στηρίζει τις αναπροσαρμογές του Trump
Το 55% των πολιτών είναι αισιόδοξο για την επικείμενη προεδρία του Ρεπουμπλικάνου
Τις μέρες που ακολούθησαν τη θριαμβευτική νίκη του στις 8 Νοεμβρίου, ο Donald Trump έκανε πίσω σε ορισμένες από τις πολιτικές που έχει εξαγγείλει προεκλογικά, σε μία προσπάθεια να δώσει πιο ήπια μορφή στη ρητορική του και να χαμηλώσει τους τόνους.
Η παραπάνω μίνι - «στροφή» του Ρεπουμπλικάνου αποτιμάται θετικά από τη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών, σύμφωνα με όσα διαπιστώνονται και από τη σχετική πανεθνική δημοσκόπηση του Bloomberg, την πρώτη μετά τις προεδρικές εκλογές.
Ειδικότερα, το 73% των Αμερικανών πολιτών απαντά πως δεν έχει πρόβλημα με τις αναπροσαρμογές στην άποψη του κ. Trump για ορισμένα θέματα, ενώ, σε αντίθετο κλίμα μόλις το 20% αναφέρει πως «δεν τήρησε τις υποσχέσεις του».
Το 7% δεν εκφέρει καθαρή άποψη.
Επίσης, ένα ποσοστό 69% των Αμερικανών υποστηρίζει πως ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος μπορεί να παραμένει και επικεφαλής της εταιρείας του, ενώ το 51% τονίζει πως «θα προτάξει το εθνικό από το προσωπικό του συμφέρον».
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα της έρευνας, το 55% των πολιτών είναι αισιόδοξο για την επικείμενη προεδρία του Ρεπουμπλικάνου, ενώ στο απέναντι στρατόπεδο στέκεται το 35%.
Να σημειωθεί πως το 87% των ψηφοφόρων του είναι αισιόδοξοι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για όσους ψήφισαν τη Hillary Clinton είναι 69%.
Η δημοτικότητα του κ. Trump φτιάνει το 50%, όταν όμως η αντίστοιχη επίδοση του Barack Obama τον Ιανουάριο του 2009 ήταν 78%!
Επιπλέον, το 48% των Αμερικανών δεν επιθυμεί μία κατάργηση του προγράμματος υγείας «Obamacare».
Τέλος, μόνο το 40% δεν αποτιμά θετικά την εξωτερική πολιτική του Ρεπουμπλικάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης