Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε σχέση τύπου Νορβηγίας ή Ελβετίας με την ΕΕ ποντάρει η Βρετανία, μετά το Brexit

Σε σχέση τύπου Νορβηγίας ή Ελβετίας με την ΕΕ ποντάρει η Βρετανία, μετά το Brexit
Η κυβέρνηση της Theresa May βρίσκεται ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές σχετικά με την εμπορική σχέση που θα επιδιώκει με το μπλοκ
Το νέο καθεστώς μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να βασιστεί στην τωρινή σχέση που έχουν με το μπλοκ η Νορβηγία και η Ελβετία, υποστηρίζει ο αρμόδιος υπουργός Brexit του νησιού, David Davis.
Όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις από το βρετανικό Κοινοβούλιο, η κυβέρνηση της Theresa May βρίσκεται ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές σχετικά με την εμπορική σχέση που θα επιδιώκει με το μπλοκ, χωρίς όμως να επεκταθεί περαιτέρω.
«Υπάρχουν ορισμένες επιλογές, όπως αυτή της Νορβηγίας, η οποία είναι ενταγμένη στην ενιαία αγορά και όχι στην Ε.Ε.
Επίσης, υπάρχει και η επιλογή της Ελβετίας, η οποία δεν είναι ούτε στην Ε.Ε. ούτε στην ενιαία αγορά, ωστόσο έχει προβεί σε συμφωνίες», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Υπενθυμίζεται πως πριν δύο ημέρες η βρετανική κυβέρνηση κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας.
Το εν λόγω Δικαστήριο προσπάθησε να «μπλοκάρει» την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., μέσω της απόφασής του να καταστήσει αναγκαία την έγκριση του Κοινοβουλίου για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Λισσαβόνας, το οποίο και εκκινεί τη διαδικασία απόσχισης ενός μέλος από το μπλοκ.
Ήδη ο διχασμός μεταξύ των δικαστικών για την έκβαση της έφεσης είναι εμφανής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης