Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Οι αρχές αναζητούν 120 υπόπτους για διασυνδέσεις με το κίνημα Gulen

Τουρκία: Οι αρχές αναζητούν 120 υπόπτους για διασυνδέσεις με το κίνημα Gulen
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι 20 εξ' αυτών
Τον εντοπισμός και τη σύλληψη συνολικά 120 ατόμων διέταξε σήμερα (20/12) ο γενικός εισαγγελέας της επαρχίας του Ικονίου στην Τουρκία, με την κατηγορία της συνεργασίας και συμμετοχής στην οργάνωση του κληρικού Fetullah Gulen.
Συγκεκριμένα, οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των εν λόγω ατόμων, οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις με το κίνημα "FETO", εναντίον των οποίων έχουν εξαγγελεθεί οι κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, εξέγερση εναντίον του τουρκικού κράτους, καθώς και παραβίαση του συντάγματος.
Να σημειωθεί ότι οι ύποπτοι, εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι 20, είναι γνωστοί στους κύκλου του FETO ως "μεγάλα αδέλφια", δηλάδη ως έμπιστα μέλη που δρουν ως σύμβουλοι προκειμένου να προσυλητίσουν περισσότερα μέλη στο κίνημα.
Μέχρι στιγμής, οι συλλήψεις που συνδέονται με το κίνημα του Gulen ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες, ενώ το γεγονός ότι οι αρχές "βλέπουν" ενδεχόμενη συσχέτιση του κινήματος με την χθεσινή (19/12) δολοφονία του ρώσου πρέσβη, Andrey Karlov, ενδέχεται να δώσει νέες διαστάσεις στο εν λόγω ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης