Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Επίθεση αυτοκτονίας από βομβιστή στο Καμερούν με δύο νεκρούς σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Reuters: Επίθεση αυτοκτονίας από βομβιστή στο Καμερούν με δύο νεκρούς σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Από την επίθεση σκοτώθηκε και ο δράστης, που ήταν μαχητής της Μπόκο Χαράμ και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε άνθρωποι
Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στη βόρεια πόλη του Καμερούν Μόρα σκοτώνοντας έναν νέο φοιτητή και μία γυναίκα σε μία αγορά γεμάτη από ανθρώπους που ψώνιζαν για τα Χριστούγεννα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Βομβιστές αυτοκτονίας για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στην Μπόκο Χαράμ, κάνουν επιθέσεις στη Μόρα, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Καμερούν με τη Νιγηρία.
Από την επίθεση σκοτώθηκε και ο δράστης και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε άνθρωποι.
"Ο βομβιστής αυτοκτονίας παρίστανε τον ζητιάνο και περιφερόταν στην αγορά, που ήταν γεμάτη εξαιτίας των Χριστουγέννων, ενώ αν δεν είχε εντοπιστεί ο τραγικός απολογισμός θα ήταν υψηλότερος" ανέφερε ένας Καμερουνέζος στρατιώτης.
"Τον σταμάτησαν και μέσα στον πανικό του ενεργοποίησε τα εκρηκτικά, καθώς εντοπίστηκε πριν μπει στην αγορά από μέλη μίας επιτροπής επιφυλακής" συμπλήρωσε ο φαντάρος.
Οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ έχουν σκοτώσει χιλιάδες στην προσπάθειά τους να εγκαθιδρύσουν ένα ισλαμικό κράτος στη βάση τους στη βορειοανατολική Νιγηρία και έχουν κάνειιο επιθέσεις και στο Τσαντ, στο Καμερούν και στον Νίγηρα.
Συχνά, η οργάνωση χρησιμοποιεί γυναίκες και παιδιά για να χτυπήσει στόχους.
Παρόμοιες επιθέσεις γίνονται σε καθημερινή βάση στο Καμερούν, αλλά η Διεθνής Επιτρόπή Κρίσεων ανέφερε ότι η συχνότητά τους έχει μειωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Οδηγώντας έτσι τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι η Μπόκο Χαράμ έχει αποδυναμωθεί στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης