Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Μία πολιτική μετάβαση στη Συρία δε μπορεί να περιλαμβάνει τον Assad

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Μία πολιτική μετάβαση στη Συρία δε μπορεί να περιλαμβάνει τον Assad
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση ότι Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν σε σχέδιο για την κατάπαυση πυρός στη Συρία
Στο γεγονός ότι μία πολιτική μετάβαση στη Συρία δε μπορεί να περιλαμβάνει τη συμμετοχή τους σημερινού προέδρου της χώρας, Bashar Al Assad, αναφέρθηκε σήμερα Τετάρτη (28/12) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, σύμφωνα με δηλώσεις του που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, η μετάβση της Συρίας προς την ειρήνη με τη συμμετοχή Assad είναι "αδύνατη", καθώς "η αντιπολίτευση της χώρας δεν πρόκειται να τον δεχθεί", επεναδιατυπώντοντας ουσιαστικά την άποψη που έχει εδώ και αρκετό καιρό η τουρκική πλευρά.
Παράλληλα, ο Cavusoglu επιβεβαίωσε την είδηση ότι Μόσχα και Αγκυρα συμφώνησαν σε σχέδιο για την εφαρμογή πανεθνικής κατάπαυσης πυρός στη Συρία, γεγονός που θα οδηγήσει σταδιακά στην ομαλοποίηση της κατάστασης στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμωνήσει στους όρους και τις προϋποθέσεις του σχεδίου, ενώ από την κατάπαυση πυρός εξαιρούνται οι επιθέσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τη Nusra Front, το παρακλάδι της αλ-Κάιντα στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης