Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Πιο σκληρό το Brexit μετά την παραίτηση του πρέσβη της Βρετανίας στην ΕΕ

tags :
Bloomberg: Πιο σκληρό το Brexit μετά την παραίτηση του πρέσβη της Βρετανίας στην ΕΕ
Η παραίτηση του Rogers υποδηλώνει την πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης για έξοδο από την ενιαία αγορά
Η παραίτηση του Βρετανού πρέσβη στην ΕΕ φαίνεται ότι κάνει όλο και πιο πιθανή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ενιαία αγορά.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ivan Rogers παραιτήθηκε από μόνιμος εκπρόσωπος της Βρετανίας στα 28 μέλη της ΕΕ και προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση απλούστατα δεν είχε έμπειρους διαπραγματευτές και ζήτησε στενότερη συνεργασία μεταξύ της ομάδας της πρωθυπουργού Theresa May που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και της βελγικής πρωτεύουσας.
Μάλιστα, σε επιστολή του προς την ομάδα συνεργατών του στους οποίους ανακοίνωσε την παραίτηση του, ο ίδιος τους καλούσε να αντιτάσσονται στις «μπερδεμένες σκέψεις».
«Ελπίζω να συνεχίσετε να αντιτάσσεστε στα αβάσιμα επιχειρήματα και στις μπερδεμένες σκέψεις και ότι ποτέ δεν θα φοβηθείτε να πείτε την αλήθεια στους έχοντες την εξουσία», ανέφερε ο Rogers στην επιστολή του, η οποία δημοσιεύτηκε ολόκληρη από το BBC.
Οι υποστηρικτές της ύπαρξης στενών σχέσεων με την ΕΕ χαρακτήρισαν την αποχώρηση του Rogers ως «πλήγμα» ενώ όσοι είναι υπέρ της αποχώρησης από το μπλοκ «καλοδέχθηκαν» την παραίτηση θεωρώντας ότι είναι ένα σημάδι για το ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα υλοποιήσεις τις υποσχέσεις της για πλήρη έλεγχο της μετανάστευσης, των νόμων και του προϋπολογισμού, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει τη διάλυση των εμπορικών σχέσεων.
«Οι εταίροι της Βρετανίας θα το εκλάβουν ως ένα σημάδι ότι η κυβέρνηση της May οδεύει προς ένα σκληρό Brexit που βάζει σε προτεραιότητα την εθνική κυριαρχία έναντι της οικονομικής ολοκλήρωσης με την ΕΕ» δήλωσε ο Charles Grant, διευθυντής του Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση.
H πρωθυπουργός πρέπει να πει την «άβολη» αλήθεια για τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης σχετικά με το Brexit, επεσήμανε ο Rogers σε ένα μήνυμα όπου ανακοίνωσε την παραίτηση του προς το προσωπικό στις Βρυξέλλες την Τρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης