Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο πρόστιμο 95 εκατ. δολ. στην Deutsche Bank για εκτεταμένη φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ

Νέο πρόστιμο 95 εκατ. δολ. στην Deutsche Bank για εκτεταμένη φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ
Ως μέρος του συμβιβασμού που επετεύχθη, η Deutsche Bank συμφώνησε να παραδεχθεί και να αναλάβει την ευθύνη για διάφορες έκνομες πρακτικές που περιγράφονται στη σχετική δικογραφία
Να καταβάλει πρόστιμο 95 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 90 εκατ. ευρώ) στις αμερικανικές αρχές στο πλαίσιο επίτευξης συμβιβασμού για τη διευθέτηση κατηγοριών που αντιμετώπιζε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, συμφώνησε σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, Deutsche Bank.
Σε μία από τις δεκάδες φορές που έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» των αμερικανικών εποπτικών αρχών και του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τις αθέμιτες, παράνομες και ανεύθυνες πρακτικές που ακολουθεί, η τράπεζα συμφώνησε στην καταβολή του ανωτέρω προστίμου για το κλείσιμο της υπόθεσης, στην οποία κατηγορείται ότι δημιούργησε εταιρείες-«κελύφη» για την πραγματοποίηση μεγάλη κλίμακας φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ το έτος 2000.
Ως μέρος του συμβιβασμού που επετεύχθη, η Deutsche Bank συμφώνησε να παραδεχθεί και να αναλάβει την ευθύνη για διάφορες έκνομες πρακτικές που περιγράφονται στη σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας οι αμερικανικές αρχές αρχικά απαιτούσαν την καταβολή διπλάσιου - σε σύγκριση με το επιβληθέν - προστίμου 190 εκατ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης