Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Δεν συντονίζουμε αεροπορικές επιδρομές με τη Ρωσία στη Συρία

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Δεν συντονίζουμε αεροπορικές επιδρομές με τη Ρωσία στη Συρία
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας κατά την οποία η Ουάσινγκτον έδωσε στη Μόσχα τις συντεταγμένες τοποθεσιών όπου βρίσκονταν τζιχαντιστές
Σε διάψευση των πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες έγιναν συντονισμένες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και της Ρωσίας στη Συρία προχώρησε το αμερικανικό Πεντάγωνο.
«Το υπουργείο Άμυνας δεν συντονίζει αεροπορικές επιδρομές με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία», δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Ο ίδιος εκπρόσωπος υπενθύμισε πως υπάρχει ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά αυτό έχει σκοπό να αποφεύγονται επεισόδια μεταξύ αεροσκαφών των δύο κρατών.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά την οποία η Ουάσινγκτον έδωσε στη Μόσχα τις συντεταγμένες τοποθεσιών όπου βρίσκονταν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ρωσικός στρατός έλαβε τις συντεταγμένες στόχων του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ από την «αμερικανική πλευρά» την 22η Ιανουαρίου.
«Ως αποτέλεσμα αυτής της κοινής επιχείρησης, ένας αριθμός αποθηκών πυρομαχικών καθώς και μια περιοχή όπου είχαν συγκεντρωθεί τζιχαντιστές με εξοπλισμό καταστράφηκαν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ωστόσο, το Πεντάγωνο όμως διέψευσε την ανακοίνωση αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης