Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Εκτός ενιαίας αγοράς οι βρετανικές τράπεζες αν δε συμμορφωθούν με τους κανόνες της ΕΕ

Dijsselbloem: Εκτός ενιαίας αγοράς οι βρετανικές τράπεζες αν δε συμμορφωθούν με τους κανόνες της ΕΕ
«Η Βρετανία πρέπει να δεχτεί την σκληρή αλήθεια πως πρέπει να συνεχίσει να ευθυγραμμίζεται με τις Βρυξέλλες»
Ολοένα και σκληραίνουν τη στάση τους προς το Ηνωμένο Βασίλειο οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμηνύοντας προς τις τράπεζες του νησιού πως θα χάσουν την πολυπόθητη πρόσβαση στην ενιαία αγορά αν δε συμμορφωθούν με τους κανόνες του μπλοκ.
Ειδικότερα, σε ομιλία του την Τρίτη 25 Ιανουάριου 2017, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ξεκαθάρισε πως οι Βρυξέλλες δε θα ανεχτούν οποιαδήποτε κίνηση προσέλκυσης επενδύσεων από τις βρετανικές τράπεζες και επιχειρήσεις που δε θα είναι σύμφωνη με τους κανόνες της Ε.Ε.
«Η Βρετανία πρέπει να δεχτεί την σκληρή αλήθεια πως πρέπει να συνεχίσει να ευθυγραμμίζεται με τις Βρυξέλλες αν θέλει να δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις της στην ήπειρο.
Έχουμε ακούσει απειλές για τη δημιουργία φορολογικού παραδείσου (στη Βρετανία).
Αυτό θα ήταν ένα τεράστιο λάθος και θα στεκόταν σίγουρα εμπόδιο στο δρόμο για μια δίκαιη συμφωνία στο εμπόριο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Dijsselbloem, συνεχίζοντας:
«Είναι αδιανόητο η Ε.Ε. να επιτρέψει στα βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα την πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά, χωρίς μια βιώσιμη σύζευξη των μελλοντικών δυναμικών προτύπων του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο της Ε.Ε.».
Ο Ολλανδός υπουργός σημείωσε επίσης πως είναι απαραίτητη μια μεταβατική περίοδος στη σχέση μεταξύ των δύο πλευρών, μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης