Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάταγμα για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό υπέγραψε ο Donald Trump

Διάταγμα για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό υπέγραψε ο Donald Trump
Ο Ρεπουμπλικάνος αναμένεται τις επόμενες μέρες να προχωρήσει και στην υπογραφή νέων εκτελεστικών διαταγμάτων για τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης
Διατάγματα για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό αλλά και τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τις πόλεις των Η.Π.Α. που προστατεύουν παράτυπους μετανάστες υπέγραψε σήμερα 25 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος Donald Trump, τηρώντας προς το παρόν στο ακέραιο τις προεκλογικές του υποσχέσεις.
Ο Ρεπουμπλικάνος μάλιστα αναμένεται τις επόμενες μέρες να προχωρήσει και στην υπογραφή νέων εκτελεστικών διαταγμάτων για τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης, του αριθμού των προσφύγων, αλλά και την απαγόρευση έκδοσης βίζας για πολίτες από αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, όπως η Συρία, το Σουδάν, η Σομαλία, το Ιράκ, το Ιράν, η Λιβύη και η Υεμένη.
Στα μέτρα που υπογράφηκαν προβλέπεται μεταξύ άλλων η πρόσληψη 5.000 επιπλέον στελεχών στην Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων τα καθήκοντα των οποίων ήταν να συλλαμβάνουν όσους επιχειρούσαν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα, καθώς και ο τριπλασιασμός του αριθμού των στελεχών της Υπηρεσίας Τελωνείων και Μετανάστευσης που χρησιμοποιούνταν για την σύλληψη και την απέλαση μεταναστών που ζουν παράνομα στις Η.Π.Α., τόνισαν πηγές του Κογκρέσου.
Νωρίτερα, ο κ. Trump δήλωνε στο αμερικανικό δίκτυο ABC ότι «στο τέλος, το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος στα σύνορα».
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε, ακόμα, πως το έργο θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες και συγκεκριμένα «το συντομότερο δυνατό».
Όπως, άλλωστε, τόνισε, ο σχεδιασμός του έργου ξεκινά άμεσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης