Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sachs: Η γενιά των millennials θα απορρίψει τον Trump και θα φέρει την αλλαγή στις ΗΠΑ

Sachs: Η γενιά των millennials θα απορρίψει τον Trump και θα φέρει την αλλαγή στις ΗΠΑ
Η ώρα των millennials στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ θα έρθει στις εκλογές του 2020, όταν θα έχουν έναν υποψήφιο πρόεδρο που να μπορούν να υποστηρίξουν και να αναδείξουν, όπως ο Bernie Sanders
Η γενιά των νέων Αμερικάνων μεταξύ 18 και 35 ετών - γνωστοί ως millennials - όχι μόνο ψήφισε στη συντριπτική της πλειοψηφία κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, αλλά θα συνεχίσει να τον απορρίπτει, συνθέτοντας τη ραχοκοκκαλιά της αντίστασης στις πολιτικές του.
Αυτό επισημαίνει ο Jeffrey Sachs, καθηγητής Βιώσιμης Ανάπτυξης στο πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, σε άρθρο του στον ιστότοπο γνώμης Project Syndicate.
Όπως λέει, κάθε απόφαση που θα λαμβάνει ο Trump θα επικρίνεται σφόδρα από τους millennials, οι οποίοι τον θεωρούν έναν πολιτικό του παρελθόντος και όχι του μέλλοντος.
Σύμφωνα με τα exit polls των αμερικανικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου 2016, ο Trump έλαβε το 53% των ψήφων ψηφοφόρων ηλικίας 45 ετών και άνω, 42% από ψηφοφόρους μεταξύ 30 και 44 ετών και μόλις 37% των ψήφων από ηλικίες 18 έως 29.
Ο Sachs επισημαίνει, ότι η γενιά των millennials είναι πολύ περισσότερο φιλελεύθερη απ' ότι οι προηγούμενες γενεές όταν βρίσκονταν στην ηλικία των 18-35 ετών.
Οι millennials στις ΗΠΑ είναι σεξουαλικά απελευθερωμένοι και ζουν σε μια κοινωνία γεμάτη από μετανάστες που θεωρούν δεδομένη, ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι με άνευ προηγουμένου οικονομικές προκλήσεις στην εποχή της πληροφορίας.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους η γενιά αυτή θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τον τον Trump είναι και το ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών που επιδιώκει ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος θα ωφελήσει σχεδόν αποκλειστικά τους εύπορους πολίτες.
Ο Sachs εκτιμά, ότι ο Trump δεν έχει καμία επαφή με τις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι millennials καθώς πασχίζουν να κατακτήσουν νέες τεχνολογίες, μεταβαλλόμενες αγορές εργασίας και ένα δυσθεώρητο φοιτητικό χρέος.
Σε αυτό το πλαίσιο, ένας εμπορικός πόλεμος με το Μεξικό και την Κίνα, ή μια γενικευμένη απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ μουσουλμάνων μεταναστών, σε καμία περίπτωση δεν δίνει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γενιά των millennials.
Ο Sachs κλείνει το άρθρο του προβλέποντας, ότι η ώρα των millennials στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ θα έρθει στις εκλογές του 2020, όταν θα έχουν έναν υποψήφιο πρόεδρο που να μπορούν να υποστηρίξουν και να αναδείξουν, όπως ο Bernie Sanders, ο οποίος παρά τα 75 του χρόνια, κατάφερε να γοητεύσει τη γενιά των millennials και να καταστεί ο πολιτικός ήρωάς της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης