Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνελήφθη μία γυναίκα στη Μαλαισία για τη δολοφονία του αδελφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un

Συνελήφθη μία γυναίκα στη Μαλαισία για τη δολοφονία του αδελφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un
Εκτιμάται ότι το θύμα είχε στοχοποιηθεί από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας
Μια 28χρονη γυναίκα η Doan Thi Huong συνελήφθη στη Μαλαισία για τη δολοφονία του Kim Jong-nam του ετεροθαλούς αδελφού του Kim Jong Un, όπως ανακοίνωσε ο γενικός επιθεωρητής της ασιατικής χώρας.
Ο μεγαλύτερος αδελφός του Βορειοκορεάτη ηγέτη θεωρείτο κάποτε ο διάδοχος της εξουσίας προφανής, αλλά έζησε μια ζωή στην εξορία.
Σύμφωνα με τους γιατρούς στο αεροδρόμιο Κουάλα Λουμπούρ τη Δευτέρα (13/2/2017) δέχθηκε επίθεση «από πίσω» με ένα χημικό σπρέι, ενώ περίμενε να επιβιβαστεί σε πτήση 22:50 στο Μακάο, όπου είχε ζήσει.
Πέθανε σε ένα ασθενοφόρο στο δρόμο για το νοσοκομείο.
Μαλαισιανές κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν, πως αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας στη χώρα εξέφρασαν αντιρρήσεις για τη διενέργεια νεκροψίας στο πτώμα του.
Οι δύο γυναίκες, που φέρονται να συμμετείχαν στη δολοφονία του 47χρονου Kim Jong-nam πιστεύεται ότι είναι πράκτορες της Βόρειας Κορέας.
Εξάλλου ήδη διακινείται η θεωρία, πως είχε γίνει στόχος από τους κατασκόπους της χώρας του από την οποία έφυγε εδώ και 15 χρόνια επιταχύνθηκε καθώς βάση ενός βίντεο του CCTV δείχνει έναν από τους φερόμενους ως δράστες να περιμένει για ταξί έξω από το αεροδρόμιο λίγο μετά το περιστατικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης