Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Μεξικό απειλεί τον Trump να μην τολμήσει να επιβάλλει δασμούς στα μεξικανικά προϊόντα

Το Μεξικό απειλεί τον Trump να μην τολμήσει να επιβάλλει δασμούς στα μεξικανικά προϊόντα
Ο Guajardo ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου βορείου Αμερικής (NAFTA) μεταξύ των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικό, την οποία ο Trump θέλει να επαναδιαπραγματευτεί προς όφελος μόνο των ΗΠΑ
Με άμεση επιβολή αντισταθμιστικών δασμών στα αμερικανικά προϊόντα θα απαντήσει το Μεξικό σε ενδεχόμενη επιβολή δασμών στα μεξικανικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ, για την οποία έχει κάνει λόγο ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος, Donald Trump.
Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 o Μεξικάνος υπουργός Οικονομίας, Ildefonso Guajardo μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, ο οποίος προειδοποίησε τον Trump να μην δοκιμάσει να ακολουθήσει την οδό της επιβολής δασμών στα μεξικανικά προϊοντα για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
«Από την οπτική γωνία του Μεξικό, το άνοιγμα [επιβολή] δασμών θα ήταν ένα μεγάλο λάθος... Θα είναι ένα βήμα πίσω, όχι μπροστά», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Guajardo.
Ο Trump έχει δηλώσει δημοσίως, ότι σκέφτεται να επιβάλλει δασμούς 20% στα μεξικανικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετου «μεγάλου συνοριακού φόρου» 35% στα προϊόντα αμερικανικών εταιρειών που παράγονται στο Μεξικό και στη συνέχεια εισάγονται προς πώληση στις ΗΠΑ.
Ο Guajardo ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου βορείου Αμερικής (NAFTA) μεταξύ των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικό, την οποία ο Trump θέλει να επαναδιαπραγματευτεί προς όφελος μόνο των ΗΠΑ.
Βασικός διαπραγματευτής του Μεξικό στην επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA θα είναι και πάλι ο ίδιος ο Guajardo, ο οποίος απαίτησε η όποια νέα συμφωνία να περιλαμβάνει οπωσδήποτε οφέλη και για το Μεξικό, διαφορετικά δεν θα γίνει αποδεκτή από τη χώρα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης