Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Σε υψηλό δεκαετίας η κατανάλωση – Αισιόδοξοι οι Αμερικανοί για την πορεία της οικονομίας

Bloomberg: Σε υψηλό δεκαετίας η κατανάλωση – Αισιόδοξοι οι Αμερικανοί για την πορεία της οικονομίας
Ο δείκτης καταναλωτικής άνεσης έχει αυξηθεί τις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε εβδομάδες
Ο δείκτης καταναλωτικής άνεσης του Bloomberg, ο οποίος καταγράφει τις αντιλήψεις των Αμερικανών, σε τρεις σημαντικές μεταβλητές: την κατάσταση της οικονομίας, τα προσωπικά οικονομικά και το αν είναι μια καλή στιγμή για να αγοράσει κάποιος αναγκαία αγαθά ή υπηρεσίες, γνώρισε νέα αύξηση αγγίζοντας το υψηλό δεκαετίας, την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου.
Ο εβδομαδιαίος δείκτης, ο οποίος ανακοινώθηκε τη Πέμπτη 2/3 και αφορά στη τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2016, κατέδειξε αυξημένη αισιοδοξία για την οικονομία των ΗΠΑ και ευνοϊκότερες απόψεις για τα προσωπικά οικονομικά και το καταναλωτικό κλίμα.

Κύρια σημεία:
•Ο δείκτη άνεσης των καταναλωτών αναρριχήθηκε στο 49.8, το υψηλότερο από τον Μάρτιο του 2007, με αύξηση 1.8 μονάδων από τη      περασμένη βδομάδα,
•Ο δείκτης έχει αυξηθεί τις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε εβδομάδες
•Ο δείκτης των προσωπικών οικονομικών ανήλθε στις 59 μονάδες, το υψηλότερο από τον Ιούλιο, με αύξηση 2,6 μονάδων.
•Ο δείκτης των οικονομικών απόψεων αυξήθηκε στις 46. μονάδες, ο ισχυρότερος από τον Μάρτιο του 2007, με άνοδο 0.8 μονάδων.
•Ο δείκτης κλίματος της αγοράς βρέθηκε στις 43.7 μονάδες το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 2015, με άνοδο 0.8 μονάδων

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη συνέχισε την σημαντική της άνοδο, η οποία ξεκίνησε μετά την ορκωμοσία του Προέδρου Donald Trump, με αρκετούς ερωτηθέντες να «αγκαλιάζουν» τα σχέδιά του για τη μείωση των φόρων και την τόνωση της οικονομίας, απολαμβάνοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης